Çocuklarda fiziksel uygunluk düzeyini belirlemede kullanılan Eurofit ve Fitnessgram Test Bataryalarının Türk çocuklarında uygulanması
Eurofit And Fitnessgram Test Batterıes, which are used in determining the level of physical fitness, are being applied on Turkish children
  1. Tez No: 282362
  2. Yazar: KIYASETTİN EROL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. UFUK ALPKAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Fiziksel aktivite, fiziksel uygunluk, eurofit, fitnessgram
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışmada `'Eurofit test bataryası'' ile `'Fitnessgram test bataryası''nın birbirine benzer test uygulamaları arasındaki benzerlikirdelenmiştir. Spor okuluna devam eden 90 kişilik 8-12 yaş aralığındakigruba(46 erkek, 44 kız) her iki test bataryası da uygulandı. Uygulanantestlerden her iki bataryada da bulunan ve aynı sportif özelliği ölçmeye yarayan `'mekik, otur uzan ve bükülü kolla asılma'' testlerinden eldeedilen sonuçların her test için normları çıkarıldı. Çıkarılan normlarSPSS 14 for windovs istatistik programında değerlendirildi ve p0,05). Yine otur uzan testlerinin sonuçlarıarasında anlamlı farklılık bulunamamıştır (p> 0,05).Bu testler kendi içlerinde cinsiyete göre değerlendirildiğinde; Eurofittest bataryası mekik testi kızlar gurubu ve erkekler gurubu arasındaerkekler gurubu lehine anlamlı farklılık tespit edilmiştir (p0,05). Eurofit test bataryasıotur uzan testi kızlar gurubu ve erkekler gurubu arasında kızlar gurubulehine anlamlı farklılık tespit edilmiştir (p 0,05).Fitnessgram test bataryası otur uzan testi sonuçlarına göre kızlargurubu ve erkekler gurubu arasında kızlar gurubu lehine anlamlıfarklılık tespit edilmiştir (p< 0,05).
Özet (Çeviri)
In this research, experiment praxis have been investigated and comparedbetween"Eurofit test battery? and ?Fitnessgram test battery?; both oftwo batteries have been put into practice on, 8-12 year old, 90 people(46 boys- 44girls) who are studying in a sport academy. In these twotest batteries, ?sit- up, sit and reach, pull-on twisted arms? haveexisted and evaluated the same sport features that maximum and minimumvaluations have been determined for the each other sport practices.These statistical norms have been evaluated in ?SPSS 14 for windowsprogram?, and they have been compared with each other between (p 0,05).