Tamsayılı doğrusal programlama metodu ile üretim planlama ve bir mobilya firmasında uygulama
Integer linear programming method and production planning and implementation of a furniture firm
  1. Tez No: 284492
  2. Yazar: ENVER DAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HASAN SERİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Ormancılık ve Orman Mühendisliği, Engineering Sciences, Forestry and Forest Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Production planning, Distribution planning, panel furniture, linear programming, Integer linear programming, Wood industry
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Orman Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Bu çalışmada Kayseri 1. Organize Sanayi Bölgesinde panel mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir işletmenin ahşap departmanında ürettiği ürünler için daha etkin bir üretim planlama ve dağıtım modeli geliştirilmiştir. Modelin amacı, firma karlılığını ön planda tutarak üretim, stok, dağıtım maliyetini en aza indirerek maksimum kar etmeyi amaçlamaktadır. Model doğrusal programlama modeli olarak tasarlanmış ve paket program yardımı ile çözümlenmiştir.Sonuç olarak bu uygulamanın sonuçlarına göre firma karlılığı artmış, daha etkin bir üretim planlama yapılmış stok miktarı ve maliyeti en aza indirilmiş daha düşük maliyetli üretim planı çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, Kayseri Organized Industrial Zone in the first panel of a firm in the furniture industry for wood products produced by the department more efficient production planning and distribution model is developed. The purpose of the model, the profitability of the company by giving priority to production, inventory, distribution costs by minimizing the maximum profit aims. The model is designed as a linear programming model and solved with the help of the program package.According to the company as a result of this application increased profitability, more efficient production planning and cost has been reduced to a minimum amount of stock plan was more cost-effective production.