Polimer temelli BSA biyosensörü tasarımı
Design of a polymer-based BSA biosensor
- Tez No: 284658
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SERDAR ABACI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Poli(vinilferrosenyum) modifiye elektrot, polimer, elektrokimyasal BSA biyosensörü, BSA, Poly(vinlyferrocence) modified electrode, polymer, electrochemical BSA biosensor, BSA
- Yıl: 2010
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 70
Özet
Bu çalışmada elektroaktif redoks polimeri, poli(vinilferrosenyum) (PVF+) ile modifiye edilmiş platin (Pt) çalışma elektrodu elektrokimyasal BSA biyosensörlerinin hazırlanmasında kullanılmıştır. Poli(vinilferrosen) (PVF)'nin yükseltgenmiş şekli olan PVF+'nin elektrot yüzeyine modifikasyonu metilen klorür/tetra-n-bütil amonyum perklorat çözücü/ destek elektrot sistemindeki 1.0 mg/ml PVF'nin platin elektrotta +0.7 V'da Ag/ AgCl elektroda karşı elektroyükseltgenmesi ile gerçekleştirilmiştir.Proteinler izoelektrik noktalarının üzerindeki pH değerlerinde negatif yüklü olduklarından pozitif yüklü polimerin yapısındaki karşıt anyonla (ClO4-) yer değiştirmeleri mümkündür. Böylece eksi yüklü BSA biyomolekülü pozitif yüklü polimerik matrikse elektrostatik olarak tutuklanabilir. BSA elektrodunun hazırlanması PVF+ClO4- ile kaplı Pt elektrodun BSA çözeltisine daldırılması ile sağlanmıştır. Oluşturulan PVF+BSA- elektrodu biyosensör olarak kullanılmıştır. Optimum çalışma koşullarını elde etmek amacıyla polimerik film kalınlığının, BSA derişiminin, BSA immobilizasyon süresinin elektrot cevabına etkileri araştırılmıştır. PVF+ modifiye elektrotlar ve BSA immobilize PVF+ modifiye elektrotlar elektrokimyasal impedans spektroskopisi (EIS), taramalı elektron mikroskobu (SEM) ve atomik kuvvet mikroskobu (AFM) ile karakterize edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this research project, Platinum (Pt) working electrodes were employed to develop BSA (bovine serum albumin) biosensors. The electrodes were modified with poly(vinlyferrocence) (PVF+). Poly(vinlyferrocence) (PVF+) is an electroactive redox polymer. The electrode modified with PVF+ was obtained by electro-oxidization of 1.0 mg mL-1 PVF on a Pt electrode against an Ag/ AgCl electrode at +0.7 V in a solution of methylene chloride tetra-n-buthyl ammonium perchloride.Proteins can replace with positively charged polymeric anions (ClO4-) above their isoelectric pH points. That is due to the negative charge on the proteins. Thus, negatively charged BSA biomolecule can be immobilized on a positively charged polymeric matrix. BSA electrodes were prepared by immersing PVF+ClO4- coated Pt electrodes in a BSA solution. The obtained PVF+BSA- protein electrode was employed as a biosensor. Optimum working conditions were investigated through the controlled experiments. In these experiments, such the control variables as the concentration of the BSA solution, the thickness of the polymeric film, and the immobilization period were investigated. In addition, PVF+ modified electrodes and BSA immobilized PVF+ modified electrodes were characterized using electrochemical impedance spectroscopy (EIS), scanning electron microscopy (SEM) and atomic force microscopy (AFM).