Concentration of very fine particles by centrifuge
Santrifüjasyon ile ince tanelerin zenginleştirilmesi
  1. Tez No: 28489
  2. Yazar: MANOUCHEHR JAZDAREHEE
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ İHSAN AROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Centrifugation, Centrifugal force, Centrifugal Concentrator, Separation Techniques
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
öz SANTRİFÜJASYON İLE İNCE TANELERİN ZENGİNLEŞEBİLMESİ JAZDAREHEE, Manouchehr Yüksek Lisans Tezi, Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Ali İhsan AROL Kasım,1993, 74 Sayfa. Bu çalışmada ince tanelerin santrifüj kuvvetle zenginleşmesi konusundaki deneysel çalışmaların sonuçlan detaylı bir şekilde verilmiştir. Bu amaçla, yan-sürekli disk tipi santrifüj, aleti kullanılmıştır. Sistemde galen ağır mineral, bentonit İse hafif mineral olarak seçilmiştir. Santrifüjda seçilen mineral tanelerinin arasındaki yoğunluk farkları önemli bir rol oynamaktadır. Bu amaçla, tane boyutları -10 mikron ve yoğunlukları da 6.81 ve 2.47 gr/cm-5 olan mineraller seçilmiştir. Santrifüje aynı boyut aralığındaki bentonit ve galenden eşit miktarlarda ağırlıkça %0.4 katı içeren malzemeler beslenmiştir. Deneylerin sonunda, W3=2750 devir/dakika açısal hızda, yaklaşık %90 randımanla ve %46.19 Pb içeren ağır minerallar elde edilmiştir. Diğer benzeri deneylerde, en uygun pülp yoğunluğu araştırılmıştır. Bu amaçla, eşit miktarlarda galen ve bentonit içeren %0.1, 0.2, 0.3, 1, 3 ve S katı yoğunluklarında numuneler hazırlanmış ve santrifüj yapılmıştır. Deney sonuçlan, pülp yoğunluğu arttıkça, Pb verimi ve tenorunun azaldığım göstermektedir.Anahtar kelimden Santrifüj Ayrıcı, Santrifüj Kuvveti, Santrifüj Konsantratör, Ayınm Teknikleri. Bilim Dalı Sayısal Kodu: 607.02.02 VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT CONCENTRATION OF VERY FINE PARTICLES BY CENTRIFUGE JAZDAREHEE, Manouchehr M.S. in Mining Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Ali ihsan AROL November, 1993, 74 Pages. The present work herein covers detailed studies on centrifugation and concentration of very fine mineral particles by centrifugal forces. In order to perform the purpose, a semi-continuous disk-type centrifuge was used as experimental device in this investigation. Galena as heavy and bentonite as light mineral were used as a model system. The difference in densities of particles play an important role in centrifugation, for this reason, these two minerals fines with the size of -10 microns and densities of 6.81 and 2.47 g/cm3 were chosen. A series of feed at 0.4% solids from equal amount of these two minerals with the same size range were introduced into the centrifuge. From the test results, it was found that approximately 90% recovery of heavy minerals with 46.19% Pb could be obtained at an angular velocity W3=2750 rpm. UlAnother series of experiment was carried out to find optimum pulp density. For this purpose, pulp densities of 0.1, 0.2, 0.3, 1, 3 and 5% solids with the equal amount of galena and bentonite were prepared and centrifuged. Test results indicated that with increasing the pulp density, the recovery and grade of Pb decreased.