Tor anonimleştiricisinde sınırlı kaynak kullanarak trafik analizi gerçekleştirimi
A study on traffic analysis for tor anonymity system using limited resources
  1. Tez No: 285139
  2. Yazar: MURAT İLTER YÜKSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET EMİN DALKILIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Anonimlik, anonimleştiriciler, trafik analizi, Tor, Tor'a karşı düşük kaynaklı yönlendirme saldırısı, Anonymity, anonymizer, traffic analysis, Tor, Low-Resource Routing Attacks Against Tor
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu tezde İnternet kullanıcılarının İnternet üzerinde yaptığı işlemlerin üçüncü kişiler tarafından takip edilmesinin (izlenmesinin) engellenmesi yöntemleri anonimlik başlığı altında incelenmiş, üçüncü kişiler tarafından gerçekleştirilen trafik analiz saldırıları ve engelleme yöntemleri araştırılmıştır.Tezde, trafik analizine karşı geliştirilen, günümüzde yaygın bir şekilde kullanılan ve bir düşük gecikmeli anonimlik sistemi olan Tor sistemi konu alınmış, bu anonimleştiriciye karşı Bauer ve arkadaşları tarafından geliştirilen devre ilişkilendirme saldırısı, güçlendirilmiş Tor sürümünde ve canlı Tor ağında gerçekleştirilmiştir.Gerçekleştirilen denemelerde, devre ilişkilendirme yönteminin hala geçerliliğini koruyarak anonimliği kırabildiği tespit edilmiştir. Yapılan uygulama sonucunda elde edilen veriler Bauer ve arkadaşlarının gerçekleştirdiği önceki saldırıyla karşılaştırmalı olarak sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this thesis, preventing methods of tracking Internet users? transactions have been investigated under anonymity title. Also traffic analysis attacks which made by third parties and typical methods to prevent those attacks have been investigated.We have studied the Tor anonymizer, a well-known and widely used low-latency anonymity system that has been developed against traffic analysis. The circuit correlating attack which was developed against Tor by Bauer and colleagues has been implemented on live and strengthened Tor network.The experiments show us that the circuit correlating attack is still active and it still compromises the anonymity. The results of these experiments have been presented by comparison with the attack which made by Bauer and colleagues.