Planning and control of AGVS in AMRF decision hierarchy
AMRF karar hiyerarşisi içinde otomatik güdümlü araçların planlaması ve kontrolü
  1. Tez No: 28878
  2. Yazar: HALUK YILMAZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SELİM AKTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Fabrika Bellik Modelleri, OGA Sistemleri, oportünist çizelgeleme, Factory Reference Models, AGVS, Opportunistic Scheduling
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
ÖZET AMRF KARAR HİYERARŞİSİ İÇİNDE OTOMATİK GÜDÜMLÜ ARAÇLARIN PLANLANMASI VE KONTROLÜ Haluk Yılmaz Endüstri Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. M. Selim Aktürk Eylül, 1993 Malzeme taşınmasına özel sınırlamaları göz önüne almayan çizelgeleme yaklaşımları olursuz sonuçlara yol açabilir. Bu problem, özellikle Otomatik Güdümlü Araçların (OGA) ana taşıma aracı olduğu durumlarda bu araçların esneklikleri ve uyumluluklarından ötürü önem kazanmaktadır. Bu tez çalışmasında, önce OGA modülünün karar verme hiyerarşisine katılması için analitik bir model önerilmiştir. Malzeme taşınması sistemi kısıtları gözonüne alınarak, OGA modülüyle diğer modüllerin ilişkilerini sisteme dahil etmek üzere bir matematiksel formulasyon geliştirilmiştir. OGA çizelgeleme problemini çözmek için bir mikro-oportünist yaklaşım önerilmektedir. Son olarak, önerilen metot diğer sezgisel metotlarla karşılaştırılmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PLANNING AND CONTROL OF AGVS IN AMRF DECISION HIERARCHY Haluk Yılmaz M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assist. Prof. M. Selim Aktürk September, 1993 Scheduling efforts made without considering the special limitations of the ma terial handling system might lead to infeasible results. This problem especially becomes important when the Automated Guided Vehicles (AGV) are the main material handling media due to their inherent flexibility and adaptability that increase the scheduling complexity. In this thesis, an analytical model is pro posed, first, to incorporate the AGV module into the overall decision making hierarchy. A mathematical formulation is developed to include interaction be tween the AGV module and other modules in the system by considering the restrictions of the material handling system. A micro-opportunistic approach is proposed to solve the AGV scheduling problem. Finally, the proposed method is compared with a number of dispatching rules.