Guide to architectural design of precast concrete cloading for high rise buildings
Hazır beton cephe kaplamalarının yüksek binalara yönelik mimari tasarımı
- Tez No: 28940
- Danışmanlar: YAPRAK DYER(YOLAL)
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Cephe Kaplamaları, Prefabrik Beton, Cephe Tasarımı, Prefabrike Dış Duvarlar, Cladding, Precast Concrete, Facade Design, Prefabricated Exterior Walls
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 184
Özet
Öz HAZIR BETON CEPHE KAPLAMALARININ YÜKSEK BİNALARA YÖNELİK MİMARİ TASARIMI MEIER, Hülya Yüksek Lisans Tezi, Yapı Bilgisi, Mimarlık Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Öğretim Görevlisi Yaprak YOLAL - DYER Ocak, 1 993, 1 67 sayfa. Bu rapor, hazır beton cephe kaplamaları tasarımında mimarlara bir tasarım metodu önererek ve temel tasarım ilkelerini açıklayarak yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Birinci bölüm, ürünün günümüzdeki önemini, tarihsel gelişimini ve bu çalışmanın amaçlarını içerir. Hazır beton cephe kaplamaları taşınma metoduna, kesit tasarımına, boyutuna ve şekline göre ikinci bölümde sınıflandırılmıştır. Üçüncü bölümde, hazır beton cephe kaplamalarının fiziksel içeriği ve kullanımından kaynaklanan belirgin özellikleri gösterilmiştir. Dördüncü bölüm, tasarım ve inşaat sürecinde meydana gelebilecek sorunlara karşı, mimarları önceden uyarmak amacındadır. Beşinci bölüm tasarım sürecini, taslaktan detay land ırmay a doğru, belirli ilkeleri göstererek açıklar. Son bölüm, daha önceki bölümlere dayanarak, önerilen tasarım metodunu ve tasarım ilkelerini içeren bir sonuç bölümüdür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GUIDE TO ARCHITECTURAL DESIGN OF PRECAST CONCRETE CLADDING FOR HIGH RISE BUILDINGS MEIER, Hülya M.S. in Building Science, Architecture Supervisor: Inst. Yaprak YOLAL - DYER January 1993, 167 pages This report is intended to assist the architect, in designing precast concrete cladding, by recommending a design method and setting basic design principles out. The first chapter comprises the significance of the product in the present, its historical development and basic goals of this study. Precast concrete cladding has been classified according to supporting method, cross-sectional design, dimension and shape in the second chapter. In the third chapter, characteristics of the precast concrete cladding regarding physical properties and use have been presented. The fourth chapter is intended to remind architects of basic problems which may occur during design and construction at the early design stage. The fifth chapter presents design. All principles have been determined from sketch through detailing. And the last chapter is the conclusion that contains a recommended design method and basic design principles in the light of all previous chapters.