Tahsin Nâhîd: İnsan ve eser( hayatı, şiirleri)
Tahsin Nâhîd: Human and work (the life and poems)
  1. Tez No: 289575
  2. Yazar: VİLDAN BİLMİŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TARIK ÖZCAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Tahsin Nâhîd, Fecr-i Âti, Aşk, Kadın, Tabiat
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu çalışmada Fecr-i Âti Topluluğu şairlerimizden Tahsin Nâhîd'in hayatı, sanatı ve şiirleri incelenmeye çalışılmıştır. Tahsin Nâhîd, kısa süren ömründe şiir ve tiyatro türlerinde çok sayıda eser vererek yaşadığı dönemde adından söz ettirmeyi başarmıştır. Bu çalışma ile Tahsin Nâhîd'in şiirleri üzerinde geniş bir araştırma yapılarak, şairin Türk Edebiyatında ve Fecr-i Âtî Topluluğundaki yeri tespit edilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, Tahsin Nâhîd who Fecr-i Âtî Commonwealth/poets life, art and poetry have been studied. Tahsin Nâhîd, a short work life of many types of poetry and theater, giving the name started to be managed during his lifetime. In this study, Tahsin Nâhîd?s done extensive research on the poems of the poet's place in Turkish literature and Fecr-i Âtî he community were determined.