Muhtasaru'l-velâye Tercümesi (metin ve inceleme)
Translation of Al-Mukhtasar al-Walayah (text and examing)
- Tez No: 290787
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NECDET TOSUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Nakşbendîlik, Ebû Abdullah Muhammed Semerkandî, Neccârzâde Mustafa Rıza, Nakşî usûl ve erkân, Naqshbandiyyah, Abu Abdullah Muhammad Samarqandî, Najjarzade Mostafa Rida, usul(methodology) and arkan(rituals) of Naqshbandiyyah
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İlahiyat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Tasavvuf Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 210
Özet
Muhtasaru'l-velâye Tercümesi Nakşbendîlik için önemli bir eserdir. Bu çalışmada öncelikle yazar ve müellifin hayatı ile ilgili bilgiler verilmiştir. Daha sonra içerikte yer alan konular ve eserde öne çıkan tasavvufî kavramlar incelenmiştir. Son olarak eserin transkripsiyonu verilmiştir. Ekler bölümünde eserle ilgili çeşitli örnekler ve matbu` metin yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
Translation of Al-Mukhtasar al-Walayah It is an important book for Naqshbandiyyah. In this work, first of all, information regarding the writer and his biography was given. Then, topics in the contents and significant concepts of sufism included in the book were dealt with. Lastly, transcribed version of the book was given. In the appendix, samples and some printed versions were also included.