Denim yıkamada karşılaşılan sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri
Problems occuring in denim laundry, their preventive solutions and correction possibilities
  1. Tez No: 291154
  2. Yazar: İSMAİL CEM BAĞIRAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KERİM DURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Denim, efekt, yıkama, renk, hata, Denim, effect, laundry, color, defect
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 333
Özet
Geçmişten günümüze hızla gelişen moda akımları, denim kumaş ve bunlardan imal edilen denim ürünleri son zamanların en popüler tekstil ürünleri haline getirmiştir. Gerek giyim konforu, gerekse kişiye kendini özel hissettirme duygusunu yansıtabilmesi sayesinde denim ürünler günümüzde hala popülerliğini sürdürmektedir. Bunların dışında, denim ürünlerin popülerliğini elde etmedeki faktörlerin oluşmasını sağlayan en önemli etmen, denim ürünlere son görüntüsünü kazandıran denim yıkama işlemleridir. Bu işlemler sayesinde denim ürünlere az ya da çok kullanılmış görüntüsü efektleri kazandırılabilmekte, ayrıca bu efektler, çok çeşitli dikim modelleriyle kombine edilerek son görüntü ile kişilerin albenisi artırılabilmektedir. Bu nedenle denim yıkama işlemleri günümüzde git gide önem kazanmakta ve günden güne yeni yıkama işlemlerinin ortaya çıkmasıyla birlikte geleceğin moda akımları içinde liderliğini koruyabilme statüsüne erişmektedir.Tez çalışmasının ana hedefi, denim ürünlere son görüntüsünü kazandıran denim yıkama işlemlerinin ayrıntılı incelenmesi, yıkama işlemleri öncesinde ortaya çıkabilecek sorunların engellenmesini sağlayacak önlemlerin alınması ve bu işlemler sırasında ortaya çıkabilen sorunların çözümlerinin sağlanmasıdır.
Özet (Çeviri)
In the global market, garments made of denim fabrics have become the most popular textile goods in recent years. Denim garments are currently the most popular textile goods by their some characteristics such as comfort of clothing, making people feel wearing ?unique? garments etc. The most important parameter that provides denim garments to be gained these characteristics is denim laundry (washing) processes. Washing of denim garments gives the final look of the concept. These concepts could be ?worn? look, ?dry? look, ?destroyed? look etc. In addition, garments styles could be combined with the washing concept of the denim garments so that the attraction of the garments could be raised up.The main aim of this study is to investigate the denim laundry processes in details which give the final look of the garment, prevent the washing problems before occurring and solve the problems during washing of denim garments.