Değişken çekirdekli singüler integral operatörler üzerine
On the singular integral operators with variable kernel
  1. Tez No: 292520
  2. Yazar: DUYGU AKÇA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL EKİNCİOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Ağırlıklar, Değişken Çekirdekli Singüler İntegral Operatörler, Sınırlılıklar, Singüler İntegraller, Weights, Boundedness, Singular Integral, Singular Integral Operator With Variable Kernel
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 43
Özet
Bu tezin amacı değişken çekirdekli singüler integral operatörlerin ağırlıklı sınırlıklarını araştırmaktır. Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. İlk önce konu ile ilgili temel kavramlar verilmiştir. İkinci bölümde ağırlıklı Hardy uzayları ve ağırlıkların Tanımları ile birlikte özellikleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde her iki değişkene göre düzgün olan çekirdeklerin sınıfı ele alınmış ve daha sonra bu tip çekirdekli singüler integral operatörlerin sınırlılığını elde etmek için Kurtz-Wheeden metodu incelenmiştir. Buna ek olarak bu operatörlerin - sınırlılığı incelenmiştir. Son bölümde, değişken çekirdekli singüler integrallerin , - sınırlılıkları incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters. The first chapter devoted to the fundamental concepts. In the second chapter, the definitions of of weights and the weighted Hardy spaces togerher with their properties is given. In Chapter 3, the class of kernels with smoothness in both variables are discussed and Kurtz-Wheeden's method to get the boundedness of singular integral operators with kernel in this category are investigated. In additional, the - boundedness of the operator are studied. In the final chapter, the weighted boundedness of the singular integral operator with variable kernels are investigated.