Mikronize malzeme tane boyutunun çimento esaslı kompozit yapıya etkisinin incelenmesi
The investigation on the effect of microsined material particle size to cement based composite structure
  1. Tez No: 295068
  2. Yazar: MEHMET ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. LÜTFULLAH GÜNDÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Kompozit, mikronize malzeme, tane boyutu.2011, 108 sayfa, Composite, microsined material, particle size.2011, 108 pages
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 122
Özet
Mikronize boyut olarak nitelenebilen agrega malzemeler, günümüzde özellikle kompozit yapıdaki harç ürünlerin elde edilmesindeki kullanımı giderek yaygınlaşmakta ve ülke ekonomisine önemli katma değerler sağlayacak endüstriyel malzemeler konumuna gelmiştir.İnşaat sektöründe son yıllarda enerji verimliliğinin önem kazanması ve enerji tasarrufu sağlayan özel teknik nitelikli ürün türevlerinin geliştirilmesi süreci hız kazanmış olup, bu tarz ürün türevlerinde doğal kayaçların mikronize olarak kullanımı ayrı birer önem taşımaya başlamıştır. Bununla birlikte, doğal mikronize malzemelerle bütünleşik ve/veya katkı malzemesi olarak yarı suni ve proses atığı cüruf malzemelerin mikronize boyutlardaki konumları da kullanılmaya başlanmıştır. Bu şekilde hem atık malzemeler değerlendirilmekte, diğer taraftan genleşmiş agrega malzemeler konumuna sahip malzeme türleri de genleştirme işlemi sonrasında endüstriyel olarak özel kullanım olanaklarına sahip olabilmektedir. Böylece, mikronize malzemelerin inşaat endüstrisinde kompozit sıva harçlarında kullanımı ayrı bir teknik değer taşımaya başlamıştır. Kompozit sıva harçları, gözenekli doğal, suni veya atık hafif agregalar, çimento ve polimer bileşenlerle birlikte su ile karıştırılarak elde edilen, birim hacim ağırlıkları genellikle 800 kg/m3'ten büyük olmayan iç ve/veya dış cephe uygulamalarında kullanılan atmosfer ortam koşullarına dayanıklı kompozit harçlar olarak tanımlanabilmektedirTS EN 998-1 standardı ana bağlayıcısı çimento esaslı harç gruplarının teknik özelliklerinin irdelenmesi ve sektörel amaçlı kullanım kriterlerinin prensipler olarak yorumlanabilmesi bakımından, uygulamada temel olarak ele alınan standartların başında gelmektedir. Bu bakımdan bu tez çalışmasının bulguları ve analiz türevlerinin detaylandırılmasında bu standart temel kriter olarak kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
Aggregate size, called micronized materials, composite structure, especially nowadays increasingly widespread use of mortar of procuring goods and has become industrial materials to provide added value to the economy of the country.In recent years construction industry, the importance of energy efficiency and energy saving in the process of development of private technical qualified product of derivatives products such as derivatives for the use of micronized natural rocks are important. However, it started to be used in integrated natural micronised materials and / or contribute to material and process waste slag as a semi-synthetic materials to be used in micronized sizes. In this way, both the waste materials are evaluated, on the other hand has expanded aggregate material to the types of materials as industrial after the companding companding process can have a special use facilities. Thus, the use of mortars micronized plaster composite materials in the construction industry has started to carry a separate technical value.Porous natural, artificial or waste lightweight aggregate, cement and water mixed with the polymer obtained with components, unit volume weight of 800 kg / m 3 is usually greater than non-domestic and / or ambient atmospheric conditions, durable mortar used in exterior applications can be defined as composite plaster mortars.TS EN 998-1 standard, the main connector is used to evaluate the specifications of cement-based mortar and sectoral groups for the user to interpret the principles, criteria, in addition, this research study detailing the findings and analysis of derivatives used as the basic criterion of this standard.