Indefinite kompleks uzay formlarında holomorfik helisler
Holomorphic helicies in indefinite complex space forms
  1. Tez No: 295190
  2. Yazar: SİBEL SEVİNÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDİLKADİR CEYLAN ÇÖKEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kompleks uzay formları, indefinite kompleks uzay formları, helisler, holomorfik helisler, kompleks torsiyon, holomorfik helislerin modülleri, Complex space forms, indefinite complex space forms, helices, holomorphic helices, complex torsion, the moduli of holomorphic helices
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu tez beş bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde, konunun tarihsel gelişimi ifade edilmiştir.İkinci bölümde, konu ile ilgili temel tanım, teorem ve kavramlara yer verilmiştir.Üçüncü bölümde, çalışmanın ilerleyen kısımları için temel teşkil eden kompleks torsiyon ve kompleks uzay formlarında holomorfik helis tanımları verilerek, bu kavramlarla ilgili örnek, önerme ve teoremler incelenmiştir.Dördüncü bölümde, indefinite kompleks uzay formları ve bu uzay formları üzerindeki indefinite kompleks altmanifoldların diferensiyel geometrisi ile ilgili kavramlara yer verilmiştir.Beşinci bölümde ise indefinite kompleks uzay formlarında holomorfik helisler çalışılmış, bunlarla ilgili bazı sınıflandırmalar ve sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of five chapters.In the first chapter, the historical background of the subject is considered.In the second chapter, fundamental definitions, theorems and concepts related to subject are given.In the third chapter, the concepts of complex torsion and holorphic helice in complex space forms, which are indispensable for the subsequent parts of the work, are examined.In the fourth chapter, some concepts of differential geometry of indefinite complex space forms and also their indefinite complex submanifolds are given.And in the fifth chapter, holomorphic helices in indefinite complex space forms are studied, some classifications and results about that are obtained.