Design of a multiprocessing real-time kernel on EECB bus
EECB veri yolu üzerinde çok işlemcili gerçek zamanlı sistemler için çekirdek tasarımı
- Tez No: 29559
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNEY GÖNENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Gerçek-Zaman, Çok işlevlilik, Çok işlemcililik, Çekirdek, SDL, Real-Time, Multitasking, Multiprocessing, Executive, SDL
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 168
Özet
öz EECB VERİ YOLU ÜZERİNDE ÇOK İŞLEMCİLİ GERÇEK ZAMANLI SİSTEMLER İÇİN ÇEKİRDEK TASARIMI ÖZKÖSE, Özgü Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Güney GÖNENÇ Ocak, 1993, 152 sayfa. Bu çalışmada, EECB veri yolu üzerinde çalışan SBC286 kartlarından oluşan, çok işlemcili bir sistem için gerçek zamanlı çekirdek, tek işlemcili bir çekirdek olan VRTX'e dayalı olarak tasarlanmıştır. Çekirdek tasarımının desteklenmesi için, SBC286 kartı üzerinde ilave bir geliştirme tasarımı çalışmaya eklenmiştir. SBC286 kartı üzerinde tasarlanan gelişme ve tasarımı yapılan çekirdek işlemciler arası haberleşme ve zaman eşleme ile bilgi paylaşımının yanı sıra dışardan işlev çağrısı da sağlar. Tasarım SDL kullanılarak gerçekleştirilmiş ve ECB veri yolu üzerinde çalışan SBC88 üzerinde örneklenerek çalışması gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN OF A MULTIPROCESSING REAL-TIME KERNEL ON EECB BUS ÖZKÖSE, Özgü M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof.Dr. Güney GÖNENÇ January, 1993, 152 pages. In this study a real-time kernel is designed based on a single processor executive, named VRTX, for a multiprocessing system consisting of SBC286 boards working on EECB. To support the kernel, a hardware enhancement design for SBC286 is also included in the work. This hardware enhancement to SBC286 and the kernel designed provide interprocessor communication and synchronization and data sharing utilities with remote procedure calls. The design is realized by SDL and illustrated by a simulation on SBC88 working on ECB.