Frequency selective surfaces with rectangular patches
Dikdörtgen elemanlı frekans seçen yüzeyler
- Tez No: 29593
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MERİH BÜYÜKDURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Frekans Seçen Yüzeyler, Spektral Bölge Metodu, Floquet-tipi, Sözde Ters, Frequency Selective Surfaces, Spectral Domain Method, Floquet-type, Pseudo Inverse
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
öz DİKDÖRTGEN ELEMANLI FREKANS SEÇEN YÜZEYLER ÖZTÜRK, ilhan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Merih BÜYÜKDURA Aralık, 1993, 75 sayfa Bu tezde frekans seçen yüzeylerden saçınım analiz edilmekte olup sözkonusu yüzeylerin sonsuza uzandığı varsayılmaktadir. Formülasyon spektral bölgede yapılmakta böylece endüklenen akım için basit bir cebirsel ifade oluşmaktadir. Çözüm ise elektrik alanının yüzeyin bir elemanı üzerinde Floquet tipi gösterimle temsil edilmesi esasına dayandırılmaktadır. Ayrıca yüzey elemanlarının boyutlarının dalgaboyu ile karşılaştırılabilir ölçülerde olduğu varsayılmaktadır. Sonuçta oluşan matris denklemi sözde ters yöntemiyle çözümlenmektedir. Yüzeylerin yansıma katsayıları için bulunan sonuçların daha önce bu konuda çalışma yapanların sonuçlarıyla aynı olduğu görülmüştür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FREQUENCY SELECTIVE SURFACES WITH RECTANGULAR PATCHES ÖZTÜRK, İlhan M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor : Doç. Dr. Merih BÜYÜKDURA December 1993, 75 pages Analysis of scattering from frequency selective surfaces (FSS) is presented in this thesis. Arrays in consideration are assumed to be infinite in extent. The formulation is carried out in the spectral domain where the convolution form of the integral equation for the induced current reduces to an algebric one. The method of solution is based on the use of a Floquet-type representation of the fields in a unit cell whose dimensions are typically comparable to the wavelength. The resultant matrix equation is solved using the pseudo inverse method. The results for the reflection coefficent of the FSS are in agreement with those presented in various papers. Ill