Two-dimensional electromagnetic inverse scattering solutions by the method of moments
İki boyutlu elektromanyetik ters saçınım probleminin moment metoduyla çözümü
  1. Tez No: 29592
  2. Yazar: AHMET ÖZET
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLGÜN GÜNALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Moment Method, Scattering, Electromagnetic Imaging, Ill-conditioned Problem, Gram-Schmidt Orthogonalization
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
öz İKİ BOYUTLU ELEKTROMANYETİK TERS SAÇINIM PROBLEMİNİN MOMENT METODUYLA ÇÖZÜMÜ ÖZET, Ahmet Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nilgün GÜNALP Kasım, 1993, 100 sayfa Bu tezde, belirli bir alan içinde bulunan iki boyutlu saçıcının yerini ve dielektrik sabitini bulan nümerik bir yöntem sunulmuştur. Dielektrik maddeden saçılan alan değerleri nümerik simülasyon yöntemiyle hesaplanmaktadır. Kayık sine tipi taban fonksiyonlarını kullanan moment yöntemiyle integral denklemi matris denklemine dönüştürülmektedir. Elde edilen matris denklemi kötü konumlu olduğundan, sonucu düzenlemek için Gram-Schmidt yöntemi kullanılmaktadır. Bilgisayar simülasyonları kullanılarak çeşitli sonuçlar elde edilmiştir.Anahtar Kelimeler : Moment Yöntemi, Saçınım, Elektromagnetik Görüntüleme, Kötü Konumlanmış Problem, Gram-Schmidt Ortagonalizasyonu. Bilim Kodu : 609. 04. 01 vı
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TWO-DIMENSIONAL ELECTROMAGNETIC INVERSE SCATTERING SOLUTIONS BY THE METHOD OF MOMENTS ÖZET, Ahmet M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Nilgün GÜNALP November 1993, 100 pages In this thesis, a numerical approach is proposed that aims to detect the location and the permittivity of a two dimensional dielectric scatterer which may be present in a fixed area. The scattered field values from the dielectric object are obtained by numerical simulations. The integral equation is converted into a matrix equation by means of the moment method which uses shifted sine type basis functions. Since the resultant matrix equation is ill-conditioned, Gram-Schmidt orthogonalization procedure is used to regularize the solution. Different results are obtained by using the computer simulations. in