Örgütlerde ödüllendirme ve cezalandırmanın örgüt çalışanlarının performansına etkisi
In company effect of rewarding and punishing on employees performance
  1. Tez No: 296413
  2. Yazar: VOLKAN AKÇİT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İBRAHİM DURAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Ödül, Ödüllendirme, Ceza, Cezalandırma, Performans, Reward, Rewarding, Punish, Punishing, Performance
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Geçmişten günümüze işgörenlerden maksimum düzeyde nasıl yararlanılabileceği, işgörenlerin performanslarını üst düzeylere taşıma kaygıları işverenin sorunlarından olmuştur. Bunu sağlayabilmek için işverenler çeşitli yöntemler denemişlerdir. Kimisi cezanın istenilen davranışların sergilenmesinde etkin olacağını savunurken, kimisi ise cezalandırma ile bir yere varılamayacağını ödüllendirmenin istenilen davranışların tekrarlanması açısından daha etkili olacağını savunmuştur. Sonuçta ortaya birçok görüş atılmış, hepside uygulanarak doğrunun ne olduğu bulunmaya çalışılmıştır.Tezde ödül ve cezanın performansa ne derecede etki ettiği, istenilen ödül türlerinin neler olduğu, kullanılan ceza türlerinin neler olduğu, hangi ödülün ve hangi cezanın performansı ne derecede etkilediği incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Boss got some problems about employees from past to present. This problems push them to think about how can we benefit from employees on max level and how can we improve employees performans on max level? To achive this they try lots of methods. Some think that, result of punishing employees will show expected behaviour, others think that rewarding will push the employees to show expected behaviours and this will be more effective then punishing. Result of this lots of idea appear and they used all of them to find out which one is true.İn thesis we try to find out whats the effect of rewarding and punishing on performans, employes want what kind of reward and punish, effect level of the all punishment and all reward on performance, which reward and which punish got most effect on performance.