Minimization of mean weighted flowtime on parallel processors
Paralel makinalarda ortalama ağırlıklı iş akış zamanlarının enazlanması
  1. Tez No: 29779
  2. Yazar: ÖZLEM AKSOY
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SUNA KONDAKÇI (KÖKSALAN)
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Çizelgeleme, Paralel Makinalar, Ağırlıklı îş Akış Zamanı, Lagrange Gevşetme Metodu, Dal Sınır Metodu, Scheduling, Parallel Machines, Weighted Flowtime, Lagrangian Relaxation Technique, Branch and Bound
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
öz PARALEL MAKİNALARDA ORTALAMA A?IRLIKLI ÎŞ AKIŞ ZAMANLARININ ENAZLANMASI AKSOY, Özlem Yüksek Lisans Tezi, Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Suna KONDAKÇI KÖKSALAN Şubat 1993, 68 Sayfa Bu çalışmada ortalama ağırlıklı iş akış zamanlarının ortalamasını enazlama problemi hızlan bakımından özdeş, birbiçimli ve ilgisiz makinalarda incelenmiştir. Her üç problem çeşidi için de geçerli olan bir alt sınırlama metodu geliştirilmiş ve metod lagrange gevşetimiyle iyileştirilmiştir. Bu alt sınır daha sonra bir dal sınır algoritması içinde kullanılmış ve küçük boyutlu problemlere en iyi çözümler bulunmuş, büyük boyutlu problemlere ise yaklaşık çözümler bulunması için yöntemler önerilmiştir. En genel problem ortamı, yani ilgisiz hızlı makinalar için, işlemsel sonuçlar sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MINIMIZATION OF MEAN WEIGHTED FLOWTIME ON PARALLEL PROCESSORS AKSOY, Özlem M.S. in Industrial Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Suna KONDAKÇI KÖKSALAN February 1993, 68 pages. In this study, the problem of minimization of mean weighted flowtime on identical, uniform, and unrelated parallel machines is considered. A lower bounding procedure which is applicable for all three types is developed and improved by lagrangian relaxation. This lower bound is incorporated within a branch and bound procedure to provide optimal solutions to small sized problems, and methods are proposed to offer approximate (near-optimal) solutions to larger problems. Computational results for the most general type i.e., unrelated parallel machines, are presented.