Accessing transputers over internet
Transputerlere internet üzerinden ulaşım
- Tez No: 29922
- Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE KİPER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Ethernet, Internet, Adres Çözümleme Protokolü, User Datagram Protokolü, Transputer, Transputer Geliştirme Sistemi, Ethernet, Internet, Address Resolution Protocol, User Datagaram Protocol, Transputer, Transputer Development System
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 147
Özet
öz TRANSPUTERLERE İNTERNET ÜZERİNDEN ULAŞIM Yİ?İT, Işık Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dah Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşe KİPER Eylül, 1993 137 sayfa Bu tezde yazılan program, DOS işletim sistemi altında çalışan bilgisayar lardaki transputer' lerin tamamen Internet üzerinden kontrol edilebilmelerine olanak sağlıyor. Şu ana kadar yazılan program sadece Ethernet'i desteklemesine rağmen, kü çük değişiklerle başka Fiziksel bilgisayar ağlarına da (örneğin Token-Ring) taşınabilir. Bu program paralel işlem laboratuvanna olan artan talep ve bütün bilgisayarları gereken donanımla donatmanın mümkün olmadığı gerçeğinden hareketle hazırlanmıştır. Diğer bir amaç ise bir çok kullanıcıyı paralel işlem laboratuvarıdaki transputer'lere bilgisayar ağları üzerinden dağıtmak suretiyle onların aynı anda bu olanaktan yararlanmalarını sağlamaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ACCESSING TRANSPUTERS OVER INTERNET Yİ?İT, Işık M. S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayşe KİPER September, 1993 137 pages The program written in this thesis allows MSDOS-hosted transputers to be completely controlled from other computers over Internet. Although the only version up to now uses Ethernet for physical network, new versions supporting other type of networks(such as Token Ring) can be written with slight modifications. This program is developed out of the need of increasing demand to parallel laboratory and transputers since it is simply not possible to equip ail machines around with the required hardware configuration. Another purpose for developing such a program is to allow many users to use transputers by multiplexing them to different transputer boards located in the lab C. Eng department of METU.