Packed radio networks and a design
Paket radyo ağları ve bir tasarım
- Tez No: 29923
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SİNAN NEFTÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Radyo, Paket Radyo, Protokol, TNC, TCP/IP, NOS. Bilim Dalı Sayısal Kodu s 619.03.02 iv
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZ PAKET RADYO A?LARI VE BİR TASARIM SADKA Abdul -Hasid Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi? Doç» Dr.Sinan NEFTÇİ Ekim» İ993, 95 sayfa Bu çalışmada, Paket Radyonun temel kavramları derinlemesine incelenmektedir, ilkin, paket radyo teorisi ve paketradyo iletisim konuları incelini, TCP/IP paket ortamı tarafından sağlanan servis ve işlevlere ve KA9Q TCP/IP adlı yazılıra programına eleştiri ve açıklamalar getirilmektedir. Sonuç olarak hareketleri bir Ag ' da kullanılmak amacıyla tasarlamış olduğumuz bir paket radyo protokolünü tanıtıp verim ve kapasite değerlendirmelerini sunmaktayız.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT PACKET RADIO NETWORKS AND A DESÎBN SADKA Abdul -Ham i d M. S» in Computer Engineering Supervisors Assoc. Prof» Br“ Sinan NEFTÇİ Qctobers 1993, 95 pages In this study,, the basic concepts of packet radio are thoroughly examined. Firstly, packet radio theory and costfflunication aspects of packet radio are investigated; then, the basic features and services provided by packet TCP/IP are analysed, and the KA9Q TCP/IP package is examined and enplained. Final ly, a packet radio protocol is implemented for a isohile network, and performance evaluation is made for the designed protocol,, Keywords; Amat e ur radio, packet radio, protocol, TNC”TCP/IP, WOS* Science Code s 619=03=02 iii