A Code generator for transputer assembler
Transputer assembleri için bir kod üreticisi
  1. Tez No: 29928
  2. Yazar: İLHAN ŞENER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE KİPER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Transputer, Assembler, Kod Üretimi, Parallel isleme, Kodlama Mekanizması, Sembolik Adresleme, Transputer, Assembler, Code Generation, Parallel Processing, Encoding Mechanism, Symbolic Addressing
  7. Yıl: 1993
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
oz TRANSPUTER ASSEMBLERİ İÇİN BİR KOD ÜRETİCİSİ ŞENER, ilhan Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilira Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Ayşe KİPER Ağustos, 1993, 111 sayfa. Bu tez, çokişlemcili sistemleri desteklemek üzere geliştirilmiş transputer (T800) için bir assemblerin tasarlanması ve oluşturulması çalışmalarına yöneliktir. Tezin ağırlık noktasını, sembol tablosunun idaresi ve transputer üzerinde çalışacak salt bir makine kodunun üretilmesine yönelik işlemleri içeren kod üretim safhası oluşturmaktadır. Parallel işleme, eşzamanlı assembly düzeyinde programlama tekniği, transputer komut gösterimi, kodlama mekanizması, transputer komut kümesi, assemblerin geçişleri, sembolik adresleme, sembolik ifadelerin değerlendirilmesi ve transputer! boot edebilen kodun üretimi gibi konulara ilişkin temel kavramlar bu çalışma içerisinde ele alınan başlıca konuları oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A CODE GENERATOR FOR TRANSPUTER ASSEMBLER ŞENER, Ilhan M.S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayşe KİPER August, 1993, 111 pages. This study is concerned with the design and implementation of an assembler for the transputer (T800) which is a device for supporting multiprocessor systems. The emphasis is on the symbol table management and code generation issue which includes the tasks required to be performed for producing a pure machine code to be executed on the transputer. The basic concepts of parallel processing, concurrent assembly- level programming techniques, the instruction representation of the transputer, encoding mechanism, transputer instruction set, passes of the assembler, symbolic addressing, symbolic expression evaluation and production of a bootable code for the transputer are the main topics which are elaborated throughout this thesis study.