A Parser, encoder and code generatör for transputer assembler
Transputer assembleri için bir dizim çözümleyici, kodlayıcı ve kod üretici
- Tez No: 29927
- Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE KİPER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Inmos T800 Serisi Transpüterler, Assembly Dili, Transputer Komut Seti, TGS, Occam, Dizim Çözümleyici, Kodlayıcı, Kod Üreticisi, Inmos T800 Series Transputers, Assembly Language, Transputer Instruction Set, TDS, Occam, Parser, Encoder, Code Generator
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 158
Özet
oz TRANSPUTER ASSEMBLERÎ İÇİN BİR DİZİM ÇÖZÜMLEYİCİ, KODLAYICI VE KOD ÜRETİCİSİ KUNAÇ, Bülent Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ayşe Kiper Ağustos, 1993, 146 sayfa Bu tezde, Inmos T800 serisi transpüterlerin donanım yapısı ve komut seti incelenmiş ve bu donanım için, IBM kişisel bilgisayarı ortamında, C programlama dili kullanılarak, assembler dili için dizim çözümleyici, kodlayıcı, ilk-geçiş aşamasında kod üreticisi ve bazı diğer modüller gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede, Inmos TGS ve Occam programlama dili gibi yazılım geliştirme ortamları incelenmiş ve eksiklikleri araştırılmıştır. Bunun sonucunda, mevcut transpütere yönelik yazılım geliştirme ortamlarının esneklik ve kullanım kolaylığı açıklarını gidermek amacıyla assembler dili gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PARSER, ENCODER AND CODE GENERATOR FOR TRANSPUTER ASSEMBLER KUNAÇ, Bülent M.S. in Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ayşe Kİ PER August, 1993, 146 pages In this study, the hardware structure and instruction set of the Inmos T800 series transputers are examined, and parser, encoder, pass-one stage code generator and some other modules for an assembly language are implemented for such devices, by using the C programming language in an IBM PC (DOS) environment. Within this scope, software development environments such as Inmos TDS and Occam programming language, are also studied and their shortcomings are examined. As a result of this, the assembly language is implemented in order to fulfill the requirements of the users of present transputer-oriented software development environments.