Texture mapping with ray tracing
Işın izleme yöntemiyle doku kaplama
- Tez No: 29941
- Danışmanlar: PROF. DR. BÜLENT ÖZGÜÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: doku kaplama, ışın izlenmesi, alan örnekleme, süzme, toplanmış alan tabloları, süpürülmüş yüzeyler, Topologybook iv, texture mapping, ray tracing, area sampling, filtering, summed area tables, sweep surfaces, Topologybook m
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET IŞIN İZLEME YÖNTEMİYLE DOKU KAPLAMA Uğur Akdemir Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Yüksek Lisans Danışman: Prof. Dr. Bülent Özgüç Ekim, 1993 Doku kaplama ve küresel ışıklandırma yöntemleri kullanılarak gerçeğe uygun bilgisayar görüntüleri oluşturmak olasıdır. Günümüzde, ışın izlemesi, ba sitliği, sonuçlarının güzelliği ve kolay uygulanabilirliğinden dolayı en yaygın küresel ışıklandırma yöntemlerinden birisidir. Bu tezde, yüksek kalitede görsel etkiler yaratabilmek için doku kaplama yöntemleri ışın izlemesi ile birlikte kullanılmıştır. Doku kaplama yöntemlerinin uygulanması ve ön- süzme yöntemlerinin ışın izleme yöntemiyle birlikte kullanılmasını sağlayan bir yaklaşım sunulmuştur. Modelleme için Topologybook tarafından üretilmiş süpürülmüş yüzeyler kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TEXTURE MAPPING WITH RAY TRACING Uğur Akdemir M.S. in Computer Engineering and Information Science Advisor: Prof. Bülent Özgüç October, 1993 By using texture generation and global illumination techniques, it is possible to produce realistic computer images. Currently, ray tracing is one of the most popular global illumination techniques due to its simplicity, elegancy, and easy implementation. In this thesis, texture mapping techniques are used with ray tracing to generate high quality visual effects. The implementation of the mapping process is presented and an approach for combining prefiltering techniques with ray tracing is introduced. General sweep surfaces produced by Topologybook are used for modeling.