Rasyona kırmızıbiber (Capsicum annuum) ilavesinin japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) kuluçka çıkış ve bazı yumurta kalite özelliklerine etkisi
Effects of addition of red pepper (Capsicum annuum) to rations on hatch and some quality features in quail (Coturnix coturnix japonica) eggs
  1. Tez No: 300230
  2. Yazar: MEHMET HANİFİ CANPOLAT
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TÜLİN ÇİÇEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Kırmızıbiber, Bıldırcın Yumurtası, Yumurta Kalitesi, Kuluçka ÇıkışGücü, Red pepper, quail egg, egg quality, hatching ratio
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Zootekni Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu çalışmada, rasyonlara farklı seviyede kırmızıbiber ilavesinin bıldırcınlarınkuluçka çıkış parametrelerine ve bazı yumurta kalite özellikleri üzerine etkileriaraştırılmıştır. Çalışma, tesadüf parselleri deneme desenine göre düzenlenmiştir. Buna göredört muamele grubunun her birinde üçer tekerrür ve her bir tekerrürde de 12' şer adetolmak üzere, 40 haftalık yaştaki toplam 144 adet yumurtacı Japon bıldırcını kullanılmıştır.Muameleler, ilki kontrol olmak üzere, bıldırcın rasyonlarına 2. gruba %1, 3. gruba %2 ve4. gruba %3 kırmızıbiber içerecek şekilde oluşturulmuştur.Kuluçka verimi bakımından en yüksek verim 2. muamele grubundan alınmıştır. 4.grubun RCF değeri her üç grupta elde edilen RCF değerlerinden daha yüksek olmuştur.
Özet (Çeviri)
This study was carried out in order to examine the effects of red pepper added torations for quails at different levels on hatch parameters and some egg quality features. Theexperiment was done in a totally randomized design. 144 Japanese quails at 40 weeks ofage were used in 4 treatment groups with 3 repetitions in each group and each repetitioncontaining 12 quails. The first red group was the control group, while to the feed of thesecond group 1% red pepper was added, 2% to the feed of the third, and 3% to the feed ofthe fourth treatment group.Incubation yields the highest yield 2 taken from the group. The RCF value in thefourth group was higher than those in the other groups.