Evanjelizm ve Türkiye planı
Evangelism and its Turkey plan
- Tez No: 300678
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DENİZ ALTINBAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Evanjelizm, Eski Ahit, Mesih Planı, Türkiye, ABD, Kürtler, Barzani, PKK, Evangelism, Old Testament, Messiah Plan, Turkey, USA, Kurds, Barzani, PKK
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ahi Evran Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Amerika Birleşik Devletlerinde son zamanlarda etkisini artıran evanjelizm mezhebi, Türkiye'yi de Mesih planı çerçevesinde tehdit etmektedir. İlk ortaya çıktığında özellikle Orta ve Güney Amerika'da çiftçi kesiminden büyük destek gören mezhep, zamanla Amerikan Başkanlarının dış politikasını belirleyecek seviyeye gelmiştir. Bu politika, kayıtsız şartsız İsrail'in desteklenmesini ve bölgenin Eski Ahit'in tasvir ettiği şekilde yeniden yapılandırılmasını öngörmektedir. İşte bu noktada Türkiye, evanjelizm planı ve dolayısıyla ABD ve İsrail ile karşı karşıya gelmektedir. Çünkü evanjelizmin kıyamet senaryosunda Türkiye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmediği anlaşılmaktadır. Bu plan uyarınca Kürtlerin kışkırtıldığı, bunu yaparken PKK ve Barzani'nin kullanıldığı anlaşılmaktadır.
Özet (Çeviri)
Evangelism, which has become more effective in USA nowadays, has been threatening Turkey as a part of Messiah Plan. Evangelism, which was widely supported especially by the farmers of the Middle and the Southern regions of the USA when first emerged, has become so powerful to determine the foreign policies of the American presidents through time. This policy offers to support Israel under any circumstances and reshape the region according to the Old Testament. And at that point, Turkey confronts evangelism and consequently USA and Israel. It is understood that in the apocalypse scenery of evangelism, Turkey?s sovereignty is not respected. It is also understood that according to this plan Kurds have been incited, and while doing this PKK and Barzani have been used.