Günün Sonu
Gunun Sonu
  1. Tez No: 304024
  2. Yazar: NİHAT KEMANKAŞLI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENGİS ASİLTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Sinema, Kısa Film, Evlilik, Sinema Tarihi, Cinema, Short Filming, Marriage, The history of cinema
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Günün Sonu? adlı kısa film tez çalışmamda öncelikle sinema tarihine genel bir bakış açısıyla yaklaşılıp; Filmin Ticari Gelişimi, Filmin Bir İfade Aracı Olarak Gelişimi gibi konu başlıkları üzerinde kısaca durulmuştur.Ayrıca Sinema Türleri ana başlıklarıyla örnekler verilerek açıklanmış, bu örneklerden yola çıkılarak kısa film hakkında kişisel yoruma gidilmiştir.?Günün Sonu? adlı kısa filmim, evlilik öncesi ve evlilik süresince yaşanacak olan ya da yaşanan kadın ve erkek arasında ki yabancılaşma olasılığını ele almaktadır. İlk bölümde sinema'nın kısa tarihine, ikinci bölümde sinema'nın türlerine, üçüncü bölümde kısa film hakkında yorum, dördüncü bölümde senaryo, beşinci bölümde filmin künyesi, altıncı bölümde çekim öncesi hazırlık, yedinci bölümde film çekimi hakkında genel bilgi ve buna ek olarak çekim fotoğrafları, sekizinci bölümde ise çekim maliyeti ? prodüksiyon hakkında bilgi ve sonuç bölümüyle neticelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis about a short film, ?Gunun Sonu,? explores the general perspective of the history of cinema, and also mentions briefly the commercial development and the development of expression tool of this short movie.In addition, this thesis basically focuses on the examples of the main types of cinema, and the personal comments of the researcher on this short film depending on these examples.The main purpose of this short film, ?Gunun Sonu,? is to discover the probability of estrangement of a marriage before and after. In the first part of this study, the researcher provides the brief information of cinema history; in the second part the study includes the main types of cinema. The next parts of this thesis consist of the comments of the short movie, the main purpose of this movie, scenario of the short movie, the preparation of filming of this short movie, the general information about filming and addition to this the pictures of filming, and the cost of the filming and the production of this short movie, and conclusion.