Universiade 2011 Kış Oyunları'nın Erzurum kış turizmi potansiyeline etkileri
Effects of Universiade 2011 Winter Games on potential of Erzurum winter tourisme
  1. Tez No: 304076
  2. Yazar: VOLKAN AĞGER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL KOCA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Coğrafya, Spor, Turizm, Geography, Sports, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Universiade, Ekonomi, Kış Sporları, Erzurum, Kış Turizmi, Universiade, Economics, Winter Sports, Erzurum, Winter Tourism
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Coğrafya Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Beşeri ve İktisadi Coğrafya Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
Bu araştırmanın amacı, Erzurum 2011 Universiade Kış Oyunları'nın Erzurum kış turizmi potansiyeli ve şehrin kalkınması üzerine etkilerini ortaya koymaktır. Araştırmada Erzurum'a 2011 Universiade Kış Oyunları kapsamında yapılan yatırımlar, kış oyunlarının ekonomik olarak şehir, bölge ve ülke açısından önemi, Erzurum'da yapılan tesislerin daha verimli olarak nasıl kullanılacağı ile bu tesislerin ülke ekonomisine kış turizmi açısından sürdürülebilir bir avantaj kaynağına nasıl dönüştürülebileceği üzerinde durulmuştur. Universiade organizasyonu sonrasında spor tesislerini bekleyen sorunlar ve bu sorunlar için çözüm önerileri de ayrıntılı olarak incelenmiştir.Ülkemizin önemli şehirlerinden biri olan Erzurum, kış turizmi ve kış sporları alanında gelecek için yapılacak doğru planlamalarla Dünya çapında bir cazibe merkezi olacaktır. Bu planlamaların olumlu sonuç verebilmesi için, öncelikli olarak şehirde altyapı sorunlarını çözmek, kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirmek, kente özgü kültürel motifleri tanıtmak, alternatif turizm kaynakları ortaya çıkarmak ulaşım olanaklarını geliştirmek gerekmektedir.Sonuç olarak şehrin sosyal kültürel ekonomik ve spor açısından asıl yarışma 2011 Erzurum Universiade Kış Oyunları sonrası başladı. Bu yarışmada kazanan sadece Erzurum değil bölgemiz ve ülkemiz olacaktır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to determine the effects of Erzurum 2011 Winter Universiade on potential of Erzurum winter tourism and development of city. In this study, it was focused on investments in Erzurum made within the context of 2011 Winter Universiade, the economic importance of winter games in terms of city, region and country, how the venues built in Erzurum can be used more efficiently and how these venues can be a sustainable source of advantage in terms of winter tourism for country?s economy. Furthermore, the outstanding issues of sport venues after the organization of Universiade and solution overtures for these issues were also examined in detail.Erzurum being one of the important cities of our country will be a worldwide center of attraction in the field of winter tourism and winter sports with the right planning in the future. As these planning can be give a positive result, firstly it is required to solve problems of infrastructure in the city, perform urban transformation project, introduce cultural patterns peculiar to city, discover alternative tourism sources and to develop transport opportunities.As a result, in terms of social, cultural, economic and sport the actual competition began after Erzurum 2011 Winter Universiade. Not only Erzurum, but also our region and our country will be the winner in this contest.