Osmanlı Türkiyesi yeni ilm-i kelâmcılarına göre kötülük problemi ve teodise
The evil problem and theodicy according to the new period theology scholars of ottoman Turkey
- Tez No: 306612
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MUHAMMET YAZICI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kötülük Problemi, Teodise, Evil Problem, Theodicy
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
Bu çalışma Giriş, iki Bölüm ve Sonuçtan oluşmaktadır. Kötülük problemi ve teodisenin tarihsel arka planına Birinci Bölümde yer verilmiştir. İkinci Bölümde bu problemin Osmanlı Türkiyesi yeni dönem kelâm âlimleri tarafından nasıl anlaşıldığı, onların kötülük problemine bakışları ve teodise anlayışları, incelenmeye çalışılmıştır. Son olarak da bu alimlerin, kötülük problemini çözmek amacıyla belirttikleri görüşleri ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
This study consists of introduction, two sections and results. Evil problem and historical background of the theodicy are given in the first section. Within the second section, the comprehension of this problem by the Ottoman Turkey?s new period theology scholars, their view to evil problems and theodicy approaches are trying to be examined. Consequently, we included their opinions in order to solve evil problems.