İslam Hukukuna göre nikahta aleniyet ve ilan şartı
The publicity must of marriage and its announcement according to Islamic Law
  1. Tez No: 306611
  2. Yazar: MERYEM CANGİR ARI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. H. MURAT KUMBASAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Hukuk, Religion, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Nikah, Nikahta Şahitlik, Nikahın Duyurulması, Marriage, Testimony at marriage, Announcement of marriage
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
Nikah; hukukî usullere ve şartlara uyarak evlenmek demektir. İslam dini nikahı (evlenmeyi) helal, zinayı ise haram kılmıştır. Gaye, nikah yolu ile temiz nesil yetiştirmektir. Toplumun düzeninin sağlanması ve korunması için nikahın kaidelerine riayet ederek aile kurmak gereklidir. Tezimizde nikahın duyurulması ve ilan edilerek toplum emniyetinin sağlanması hususu ele alınmış ve önemi vurgulanarak günümüz meselelerine ışık tutmak amaçlanmıştır. Bu amaçla, nikahın tanımı, şartları, günümüzdeki uygulama şekilleri ele alınmış ve tartışmalı konulara yer verilerek günümüz meselelerine çözümler getirilmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Marriage is to get marry according to the legal procedures and terms. Religious marriage is permitted by Islam while fornication is forbidden. The aim is to raise decent generations via marriage.It is essential to form a family abiding by the fundamentals of the marriage for the provision and protection of the community composition. The issue of the announcement of marriage and ensuring the safety of the community by its announcement is studied and the importance of marriage is emphasized in our thesis to shed light on the current matters.In accordance with this aim, the definition of marriage, its fundamentals and its current practices are dealt with and controversial matters are taken into account to be able to provide solutions to the current problems.