Türkiye'de yönetim fonksiyonları açısından özel güvenlik hizmetlerinin örgütlenmesi ve bir uygulama
According to management functions in Turkey, be formed organization of private security services and a sample
  1. Tez No: 308696
  2. Yazar: MEHMET NACİ EFE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MÜNEVVER ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, Özel Güvenlik, Güvenlik Hizmetleri, Eğitim, Management, Private Security, Security Services, Education
  7. Yıl: 2009
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 281
Özet
Bu çalışmamızda 5188 sayılı Özel Güvenlik Yasasının çıkmasıyla sektördeki özel güvenlik personelinin hizmet veren güvenlik firmalarının ve hizmet alan özel ve tüzel kurumların sorunlarını yerinde tespit edip, bu sorunlara cevap aranmaya çalışılmıştır. Birinci bölümde; teze ait problem ortaya konulmuş ve araştırmanın amacı belirtilmiştir. İkinci bölümde; yönetimle ilgili olarak verilen çeşitli tanımlar ve yönetimin temel fonksiyonlarından ayrıntılarıyla söz edilecektir. Yönetimin fonksiyonları içinde, güvenlik hizmetlerinin örgütlenmesinden bahsedilerek güvenliğin tanımı, güvenlik hizmetlerinin örgütlenmesi, özelleştirilmesi, Avrupa ülkelerinde ve ABD'de güvenlik hizmetlerindeki özelleştirme uygulamaları açıklanacaktır. Üçüncü bölümde; araştırmanın yöntemi belirlenmiştir. Dördüncü bölümde; araştırmanın bulgu ve yorumlarına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, on private security sectors staff with number of 5188 private law, giving services of security firms and taking security services on private and legal firms, had fixed the problems on their place that had been work about these problems. In the first unit; had presented problems relating to thesis and had remarked to aims of research. In the second unit; will talk about many kind of descriptions relating to management and from basic functions of management. It will explain personalized application about security services in European countries and USA. In the third unit; had remarked to method of research. In the forth unit; had given place to symptom and comments of research.