Örgütsel faktörlerin bilgi paylaşma davranışına etkisi: Bir uygulama
The effects of organizational factors on knowledge sharing behavior: An empirical study
  1. Tez No: 308722
  2. Yazar: İREM MELENLİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN KİTAPÇI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Organizational Trust, Person Organization fit, Ethical Climate, job Satisfaction, Knowledge Sharing Behavior
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu tez çalışmasında Türkiye'de faaliyet gösteren bir kamu kuruluşunda örgütsel faktörlerin bilgi paylaşma davranışına etkisi araştırılmıştır. Kırk iki soruluk bir anket çalışmasıyla İstanbul'da faaliyet gösteren bir kamu kuruluşundan veriler elde edilmiştir. Anketimize 183 memur katılmıştır. Hipotezleri test etmek için faktör analizi, korelasyon analizi ve regresyon analizi yapılmıştır.Elde edilen bulgulara göre, etik, iş tatmini ve kişi-örgüt uyumunun bilgi paylaşma davranışını etkilediği saptanmıştır.ANAHTAR KELİMELER: Örgüte güven, Kişi Örgüt Uyumu, Etik İklim, Ödüllendirme, İş Tatmini, Bilgi paylaşma davranışı.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of organizational factors on information-sharing behavior was investigated in a public institution operating in Turkey. The data were obtained from forty-two questions in a questionnaire study. 183 civil servants participated in our survey. To test Hypotheses the factor analysis, correlation analysis and regression analysis was conducted. According to the findings, ethical climate, job satisfaction and person organization fit affected information-sharing behavior.