Coward
Korkak
- Tez No: 309055
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAĞ AKSEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: fear, anxiety, phobia, drawing, collage, abundance, accumulation, materials
- Yıl: 2010
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 41
Özet
Bu metin, Coward/ Korkak sergisini destekleyici niteliktedir ve ayrı bir metin olarak adlandırılamaz. Amacı, serginin oluşumunda ortaya çıkan bazı kavramları incelemek, sanat eserlerinin oluşum süreçlerine yer verip, ayrı ayrı işleri incelemek ve bir işin ortaya çıkışında etkili olan etkilere ve etmenlere değinmektir.Anahtar Kelimler: korku, kaygı, fobi, resim, kolaj, çokluk, birikim, materyal
Özet (Çeviri)
This text functions as a supplementary document to the exhibition Coward, and provides background information to the exhibited works and cannot be considered separately from it. The objective of this text is to point out some concepts that are related to the artworks, to examine the production process, to analyze artworks separately, and to reach a conclusion about the way in which an artwork comes into being and how it could be in relationship with its surroundings and environment.