The individual after war before loneliness in Kurt Vonnegut's Slaughterhouse Five and Stephen Crane's The Red Badge of Courage
Kurt Vonnegut'un Mezbaha no 5 ve Stephen Crane'in Kanlı Madalya romanlarında savaştan sonra yalnızlıktan önce birey
  1. Tez No: 364739
  2. Yazar: ONUR IŞIK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MERYEM AYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, American Culture and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Individualism, The Civil War, The Second World War, Dilemma, Loneliness, Fear, Cowardice, The New Historicism
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Kurt Vonnegut'ün Mezbaha No 5 ve Stephen Crane'in Kanlı Madalya romanları bu yazarların dikkatli gözlemleri sonucunda yaratılan iki önemli eserdir. Mezbaha No 5 romanında Kurt Vonnegut İkinci Dünya Savaşı'ndan canlı kurtulan ve savaşın beklenmeyen sonuçlarını deneyimleyen bir adamı anlatmaktadır. Öte yandan, Kanlı Madalya romanında, Crane de birliğinden korkaklığı yüzünden kaçan ancak bir süre sonra geri gelen bir askeri anlatmaktadır. Bu kahramanlar savaşın psikolojik etkilerini içlerinde taşımaktadırlar. Bu çalışmada, bireyin yalnızlığı, savaş sırasında ve sonrasındaki travmalar, vatanseverliğin anlamı, savaşın absürdlüğü ve yabancılaşma konuları bireyselcilik açısından incelenecektir. İlk bölüm Yeni Tarihselcilik ve gelişimi hakkında bilgi vermektedir. İkinci bölüm Stephen Crane'in Kanlı Madalya romanındaki bireyselcilik ve yalnızlığı tartışmaktadır. Üçüncü bölüm Kurt Vonnegut'ün Mezbaha No 5 romanında bireyselcilik ve yalnızlığı tartışmaktadır. Dördüncü bölüm romanları karşılaştırıp farklılıkları belirtmektedir. Bu çalışmanın amacı Kurt Vonnegut ve Stephen Crane'in romanlarını Yeni Tarihselcilik kapsamında incelemektir. Stephen Crane'in Kanlı Madalya'sı ve Kurt Vonnegut'un Mezbaha No 5'i bireyselcilik açısından incelenecektir. nahtar Kelimeler: Bireyselcilik, Amerikan İç Savaşı, İkinci Dünya Savaşı,İkilem, Yalnızlık, Korku, Korkaklık, Yeni Tarihselcilik.
Özet (Çeviri)
Kurt Vonnegut's Slaughterhouse Five and Stephen Crane's The Red Badge of Courage are two of the most significant outcomes of careful observations of two American novelists. In Slaughterhouse Five, Vonnegut tells a story of a man who has survived the Second World War and experiences the unexpected results of war. On the other hand, in The Red Badge of Courage, Crane also tells a story of a man who flees from his brigade because of his cowardice and returns after some time. These men carry the psychological impacts of war in themselves. In this dissertation, the individual's loneliness, psychological traumas during and after war, the meaning of patriotism, absurdity of war and alienation will be analyzed from the perspective of Individualism with a New Historicist approach. The first chapter gives information on the New Historicism and its background. The second chapter discusses the loneliness and individualism in Stephen Crane's The Red Badge of Courage. The third chapter discusses loneliness and individualism in Kurt Vonnegut's Slaughterhouse Five. Lastly, the fourth chapter compares and contrasts the novels. The aim of this dissertation is to analyze Kurt Vonnegut's and Stephen Crane's novels according to the New Historicism. The Red Badge of Courage by Stephen Crane and Slaughterhouse Five by Kurt Vonnegut will be studied in terms of Individualism.