Realization of transmitter and receiver clock generation units and channel switching unit in a modified analog radio relay
Değiştirilen bir analog radyodaki verici ve alıcı saat üretimi birimleri ve kanal anahtarlama biriminin gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 31
  2. Yazar: AYHAN BÜYÜKSEMERCİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT AŞKAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Birinci seviye PCM, üçüncü seviye PCM, radyo link, çerçeve hizalayıcı kelimesi, çerçeve eşzamanlama, kanal anahtarlama, First order PCM, third order PCM, radio relay link, phase-locked loop, frame alignment word, frame synchronization, channel switching
  7. Yıl: 1987
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalışmada, bir analog radyonun birinci ve üçüncü seviye PCM bilgilerinin birlikte iletimi için değiştirilmesinin bir kısmı olarak, verici saat üretimi, alıcı saat üretimi ve kanal anahtarlama birimleri tasarlanmış ve gerçekleştirilmiştir. Birinci ve üçüncü seviye PCM bilgilerini çoklamak ve ayırmak için gerekli olan saat işaretleri, sırasıyla verici saat üretimi ve alıcı saat üretimi birimlerinde üretilir. Kanal anahtarlama birimi, ana kanal ve yedek kanal arasındaki anahtarlamayı gerçekleştirir.
Özet (Çeviri)
In this work, transmitter clock generation, receiver clock generation and channel switching unit have been designed and implemented as a part of the modification of an analog radio relay to transmit the first and third order PCM data together. The clock signals necessary to multiplex and demultiplex the first and third order PCM data, are generated in the transmitter clock generation unit and the receiver clock generation unit respectively. The channel switching unit at the receiver, performs the switching between regular channel and protection channel.