Sonicfields: Online soundscapes
Sonicfields: Çevrimiçi ses ortamları
- Tez No: 310851
- Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. SELÇUK ARTUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, İletişim Bilimleri, Fine Arts, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Sound, Soundscape, Internet, Multimedia Browsing, Collective Intelligence
- Yıl: 2011
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Sabancı Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu çalışma, üç boyutlu etkileşimli bir web uygulaması olan Sonicfields projesini tanıtmaktadır.Sonicfields, kayıtlı kullanıcıların sanal üç boyutlu uzayda, yüklediği sesleri yerleştirerek oluşturduğu ses ortamlarından oluşmaktadır. Kayıtlı kullanıcılar tarafından oluşturulan ses ortamları/küreleri sanal komünite ile paylaşılır. Sonicfields, kayıtlı kullanıcılarının yarattığı ses kürelerinden oluşan sanal üç boyutlu uzayı dinamik olarak ziyaretçinin seyir rotasına göre yeniden yaratarak ona has bir ses deneyimi yaşatır.İnternet içeriği sürekli büyüyen küresel bir veritabanıdır. İnternet içeriğindeki sürekli büyümenin sonucu olarak bu devesa multimedya veritabanında tarama giderek yorucu olmakta ve zaman almaktadır.Sonicfields, kullanıcılarına kendilerinin tarama rotalarına göre düzenlenmiş sezgisel bir içerik tarama deneyimi sunar. Sonicfields, hâlâ gelişmekte olan yeni nesil sezgisel multimedya/içerik tarama deneyi ve prototipidir. Bu çalışmada Sonicfields'ın teorik altyapısı ve kollektif zeka tabanlı veritaban yönetim sistemi analiz edilecektir.Anahtar Terimler: Ses, Ses Ortamı, Internet, Multimedya Tarama, Kolektif Zeka
Özet (Çeviri)
This research introduces Sonicfields, which is an online three-dimensional interactive web application.Sonicfields is a collection of user-generated soundscapes that are designed by placing sounds into 3-D virtual spheres. These sonic-spheres are generated and shared with community by the registered users. Sonicfields provides an experience of exploration through dynamic space that consists of acousmatic* soundscapes that appear and disappear according to the navigational pattern of a user.Internet is a massive and constantly growing database. As a consequence of the growth in the content o Internet, browsing through this massive multi-media database is increasingly becoming more exhausting and time consuming. Eventually, the act of browsing is turned into an act of meandering.Sonicfields provides an intuitive exploration through intelligently managed content based on the navigation path of the user. Sonicfields is a developing experiment and a prototype for a new generation of media/content browsing platforms that aim to be intuitive and intelligent. This research will analyze Sonicfields' collective intelligence driven content management system as well as its theoretical background.