Artist statement : The invasions of the mutants on streets as a graffiti (street art) practice
Bir graffiti ve sokak sanatı pratiği olarak mutantların sokak istilası
  1. Tez No: 310853
  2. Yazar: ÇAĞRI KÜÇÜKSAYRAÇ
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. YOONG WAH ALEX WONG
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: graffiti, sokak, form, mutant, geri kazanmak, graffiti, street, form, mutant, regain
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
Bu çalışmanın amacı, ?cins? in üretimleri doğrultusunda graffiti çalışmalarını, graffiti tarihini ve bugünkü konumu açısından incelenmesini içermektedir.Araştırmamda graffitinin doğuşundan itibaren dünya ve Türkiye'deki tarihi, duruşunu ve ele alınışını; kendi oluşturduğum, üretimlerimdeki dil üzerinden sokaktaki vatandaş, izleyici ile nasıl bir ilişki kurduğunu incelemekteyim. Bu sebepten ötürü çalışmalarımdaki teknik ve estetik kaygıların yanı sıra sokaklardaki uygulama biçimlerimden ve önemli unsurlardan bahsetmekteyim. Böylece sokak üretimlerimde, atölye üretimlerimden farklı olarak; planlı üretimlerden ziyade daha spontane ve sezgisel gelişen çalışmalrı incelemek ve tartışmaktayım.Son olarak bu çalışma sokak kavramını `amaç' ve `araç' olarak algılanmasının yanı sıra, graffiti ve sokak sanatı ile insanlarla nasıl iletişime geçebildiği ve sokakları geri kazanmak adına önemli bir alternatif olabileceğini öenermektedir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to show the link the graffiti works of ?cins? with the research on graffiti; it?s history and situation today.This research explores the birth and history of graffiti in the world and in Turkey, the perception of graffiti in Turkey, the language which I am trying to create in my graffiti work and the way my works communicate with people on the streets. For this, I explained the aesthetical and technical aspects of my works and the concerns and tactics in the application process. By doing this I tried to discuss and explore the intuitive and planned decisions I take before and during the graffiti practice.Lastly, this research discusses the phenomenon of streets as ?the cause? and ?the means?, the communication of graffiti with people on the streets and proposes a way to regaining the streets.