Güzel sanatlar ve spor liseleri 9. sınıf ud dersi öğretim programının ve ders kitabının değerlendirilmesi
Evaluation of fine arts and sport high schools ninth grade lute lesson curriculum and textbook
  1. Tez No: 312612
  2. Yazar: MUSTAFA GÖKHAN DOĞAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. DAMLA BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri, Çalgı Eğitimi, Ud Eğitimi, Program, Ders Kitabı, Fine Arts and Sport High schools, Instrument Training, Lute Training, Curriculum, Textbook
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Araştırmada, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri 9. sınıf ud dersi öğretim programının ve ders kitabının öğretmen görüşleri doğrultusunda değerlendirilmesi ve mevcut duruma yönelik öneriler sunulması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda söz konusu sınıfta ud dersi öğretim programı ile öğrencilerin beklenen kazanımlara ulaşma düzeyleri, ders kitabı ile öğrenilmesi istenen bilgileri ve becerileri kazanma düzeyleri tespit edilmiştir.Araştırmada konunun kuramsal temellerinin oluşturulması aşamasında literatür taraması yapılmıştır. Bunun yanında Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin Müzik Bölümlerinde görev yapan ud dersi öğretmenlerine anket uygulanmıştır. Araştırmada Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri 9. sınıf ud dersi öğretim programı ile öğrencilerin beklenen kazanımlara kısmen ulaştıkları, ders kitabı ile öğrenilmesi istenen bilgileri ve becerileri ise az kazandıkları sonuçlarına ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Evaluation of Fine Arts and Sport High schools ninth grade lute lesson curriculum and textbook in line with the teachers? opinions and presentation of suggestions intended to current situation were aimed in the study. In accordance with this purpose, students? levels related to reaching expected attainments, the acquisition levels of knowledge and skills requested to learn with the textbook were identified in the mentioned class with lute lesson curriculum. Literature review was done in the study during the forming stage of the topic?s theoretical basis. Besides, questionnaire was conducted to lute lesson teachers employed in music department of Fine Arts and Sport High schools.It is concluded in the study that students partly reached to the expected attainments with Fine Arts and Sport High Schools ninth grade lute lesson curriculum and they less acquired the knowledge and skills requested to learn with the textbook.