Lineer ve lineer olmayan integral denklemlerin homotopi analiz metodu ile çözümü
The solution of lineer and nonlineer integral equations by homotopy analysis method
- Tez No: 312888
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYTEKİN ERYILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Lineer ve lineer olmayan integral denklem, homotopi analiz metodu, integro-diferansiyel denklemler, Lineer and nonlineer integral equation, homotopy analysis method, integro-differential equations
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Nevşehir Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 54
Özet
Mühendislik ve fizik problemlerinde karşılaşılan integral denklemlerin ve integral denklem sistemlerinin oldukça fazla çeşitlerine ve varyasyonlarıyla karşılaşmak mümkündür. Bu denklemlerin çözümü için birçok yöntem geliştirilmiştir.Bu çalışmada lineer ve lineer olmayan integral denklemlerin çözümü için kullanışlı ve pratik bir yöntem olan Homotopi Analiz Metodunun uygulamaları incelenecektir. Ayrıca Mathematica programlama dili ile de bazı örneklerin çözümleri verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Integral equations encountered in engineering and physics problems and integral equations rather than on the kind of system to meet with and variations are possible. This equation was developed to solve a lot of ways.This work fort he solution of some kind lineer and nonlineer equations, which are usefull and practical method and the modified Homotopy Analysis Method of aplication. Moreover, some exemples of the mathematics program, solutions are given by Mathematica .