Anti-war stances in the poetry of Wilfred Owen, Isaac Rosenberg and Siegfried Sassoon
Wilfred Owen, Isaac Rosenberg ve Siegfried Sassoon?un şiirlerinde savaş karşıtı duruşlar
  1. Tez No: 314259
  2. Yazar: MEHMET AŞKIN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ABDULHALİM AYDIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Batı Dilleri ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Western Linguistics and Literature, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Birinci Dünya Savaşı, Savaş Karşıtı Şiir, Wilfred Owen, Siegfried Sassoon, Isaac Rosenberg, First World War, Anti-war poem, Wilfred Owen, Siegfried Sassoon, Isaac Rosenberg
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu tez Birinci Dünya Savaşı'nın (1914-1918) önemli üç şairinin savaş karşıtlığını incelemeyi hedeflemektedir. Bu üç şair, Wilfred Owen, Siegfried Sassoon ve Isaac Rosenberg, aynı zamanda savaşta yer almış askerlerdir; bundan dolayı şairlerin savaşa yaklaşımları savaşın anlamını öğrenmek açısından son derece önemlidir. Bu tez için Wilfred Owen'ın seçilen şiirleri (?Dulce et Decorum est?, ?Anthem for Doomed Youth?, ve ?Strange Meeting?) savaşın Batı Cephesinde yarattığı büyük dehşeti gösteren örneklerdir. Owen'ın savaş karşıtlığı şiirleri asker arkadaşlarına karşı duyduğu şefkati de içermektedir. Sassoon'un şiirleri (?They?, ?Glory of Women?, ve ?The General?) savaşın devam etmesinde sorumlu olarak gördüğü savaşmayanlara karşı öfkesini göstermektedir. Bu tezin üçüncü şairi Isaac Rosenberg'in şiirleri (?Break of Day in the Trenches?, ve ?Dead Man's Dump?) acıma ile doludur ve savaşı hepten yıkıcı güç olarak temsil eder. İşlenen şiirler farklı temaları ve yaklaşımları olan savaş karşıtı şiir örnekleridir.
Özet (Çeviri)
This thesis aims to examine three significant poets of the First World War (1914-1918). These three poets, Wilfred Owen, Siegfried Sassoon and Isaac Rosenberg, were also soldiers who fought in the war; therefore, their attitude towards war is of great importance to understand the meaning of war. The poems of Wilfred Owen chosen for this thesis (?Dulce et Decorum est?, ?Anthem for Doomed Youth?, and ?Strange Meeting?) are examples which show how the war caused great horrors on the Western Front. The protest of war in the poetry of Owen involves his compassion for the fellow soldiers. The poems of Sassoon (?They?, ?Glory of Women?, and ?The General?) show his anger towards the non-combatants whom he held responsible for the ongoing of the war, and these poems are full of his anger. The third poet of the thesis is Isaac Rosenberg whose poems (?Break of Day in the Trenches?, and ?Dead Man?s Dump?) are full of pity and represent the war as all devastating power. The examined poems are examples of anti-war poems, with different themes and different approaches.