Türk tur operatörlerinin kültür turizmi pazarında sundukları ürünler açısından yabancı turist talebinin incelenmesi Kuzey ABD ve Kanada ülkelerine yönelik İstanbul'da bir araştırma
An analysis on foreign tourist demand towards Turkish tour operators's cultural tourism market's products a research in İstanbul towards the Northern U. S. A countries and Canada
  1. Tez No: 314846
  2. Yazar: SEMA ABİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. İSMAİL KIZILIRMAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Kültürel Turizm, Türk Tur Operatörleri, Kültür Turları, Cultural Tourism, Turkey?s Tour Operators, Cultural Tours
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 193
Özet
Türkiye, kültürel miras ürünleri yönünden zengin bir ülkedir. Türkiye'nin kültür turizmi pazarında önemli bir destinasyon olması için gerekli koşullar ve şartların tanımlanması gerekir. Bu pazarda etkin olan Türk tur operatörlerinin ve bu pazara katılım sağlayan yabancı ziyaretçilerin beklentileri doğrultusunda, yapılacak çalışmalar sonucu etkinlik sağlanabilir. Tez çalışmasında, Türk tur operatörlerinin kültür pazarında sundukları ürünler incelenerek yabancı turist talebinin ne şekilde olduğuna dair nitel bir araştırma anket yöntemi ile yapılmıştır. Sunulan ürünler ve bunlara olan talep oranı Türkiye'de kültürel turizm içinde en çok tanınan destinasyonları göstermektedir. Ankete katılan Türk tur operatörleri kültür turizmi pazarının hangi yöne doğru ilerlediğini tanımlamaktadır. Müşteri profilinin çıkarılması ile ABD ve Kanada'dan ülkemize kültürel turizme katılma amacıyla gelen ziyaretçiler tanımlanmaktadır. Yapılabilecek faaliyetlere verilen cevaplar ile Türkiye'de kültür pazarındaki eksik yönler ve eksikliklere ne gibi çözümler sunulabileceği açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
Turkey is a rich country by its cultural heritage products. In order to be perceived as an important destination in cultural tourism, requirements should be categorize for obtaining success. Turkish tour operators and foreign tourists opinions should be thought for studying new cases for improvement in cultural tourism. A survey has been made by researching cultural tourism products that are served by Turkish tour operators towards USA and Canada?s visitors to Turkey. It has been observed that the products served are the ones that demanded by foreign visitors and these are the most popular destinations known in USA and Canada. Turkish tour operators in the survey characterize the cultural tourism in Turkey. By analysing the customer profile, we get the data about which type of people from USA and Canada choose Turkey for cultural tourism. By the answers for what can be done in order to improve cultural tourism in Turkey, we have the data about what are the lacks of cultural tourism in Turkey and what can be done for solving these problems.