Müşteri değeri, müşteri sadakati ve marka algıları arasındaki ilişki
The relationship with customer value, customer loyalty and brand perceptions
  1. Tez No: 314895
  2. Yazar: BAHAR GÖZDE BURUL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. LEYLA ŞENTÜRK ÖZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Müşteri Değeri, Müşteri Sadakati, Marka İmajı, Firma İmajı, Çalışanlara Güven, Firmaya Güven, Hizmet Kalitesi, Maliyetler, Bankacılık Sektörü, Customer Value, Customer Loyalty, Company Image, Brand Image, Service Quality, Costs, Banking Industry
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu çalışmanın amacı bankacılık sektöründe müşteri değeri ile marka imajı, firma imajı, çalışanlara güven, firmaya güven, hizmet kalitesi ve maliyetler arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Buna ek olarak müşteri değerinin müşteri sadakati üzerindeki etkisi de çalışma kapsamında incelenmiştir. Çalışmanın verisi anket yöntemiyle toplanmış; 354 kullanılabilir anket formundan elde edilen birincil veri analizi yapılmıştır.Çalışma sonucunda marka imajı, firma imajı, çalışanlara güven, firmaya güven, hizmet kalitesi ve maliyet değişkenlerinin müşteri değerini etkilediği belirlenmiştir. Çalışanlara ve firmaya güvenin müşteri değerini en çok etkileyen iki faktör olduğu sonucuna varılmıştır. Ayrıca müşteri değerinin müşteri sadakati üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğu belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to examine the relationship between customer value and brand image,company image, employee trust, company trust, costs, service quality. In addition to this purpose the effect of customer value to customer loyalthy was investigated. Troughout the survey method , primary data of 354 questionnaires includes customer value, customer loyalthy, company image, brand image, service quality and costs level index was collected.The results showed that brand image,company image, employee trust, company trust, service quality and costs affected customer value. Employee trust and company trust are the most significant factors which affected customer value. It was also found that customer value had a positive impact on the customer value.