Cip baraj gölü (Elazığ) kıyı bölgesi algleri
The algae of littoral region in cip dam lake (Elaziğ)
  1. Tez No: 315722
  2. Yazar: ZÜLFÜYE KAZEZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. A. KADRİ ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Alg, Littoral Bölge, Cip Baraj Gölü, Algae, Littoral Region, Cip Dam Lake
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Genel Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 45
Özet
Bu çalışmada, Cip Baraj Gölü kıyı bölgei algleri incelendi. Genelde baraj gölü kıyı bölgesi algleri Bacillariophyta ve Chlorophyta üyelerinden meydana gelmiştir. Bununla birlikte, Cyanophyta ve Euglenophyta üyeleri kıyı bölgesinde az türlede olsa sürekli bulunmuşlardır. Bu divizyolara ait toplam 67 takson kaydedilmiştir. Navicula ve Nitzschia cinslerine ait taksonlar diğer cinslere ait taksonlardan daha fazla tür ile temsil edilmişlerdir.
Özet (Çeviri)
In this study, the algae of littoral region in Cip Dam Lake were investigated. In general, littoral flora of the dam lake was composed mainly Bacillariophyta and Chlorophyta. However, Cyanophyta and Euglenophyta occurred always in low numbers on the littoral region. A total of 67 taxa belonging to the above mentioned algal division were recorded. Navicula and Nitzschia were the genera represented by more species then other algal genera.