Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün toplam kalite yönetimine geçiş sürecinde personel yaklaşımının belirlenmesi
Identification of staff approachof Konya Provincial Directorate of Youth and Sportsduring the transition period of total quality management
- Tez No: 316851
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRİ DEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, KaliteYönetim Sistemi, ISO 9001-2000, Kalite Denetimi, Total Quality Management, Konya Provincial Directorate of Youth and Sports, Quality Management System, ISO 9001-2000, Quality Inspection
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Çalışmamızda, Konya Gençlik ve Spor il Müdürlüğünde çalışan personelin Toplam Kalite Yönetimine geçiş çalışmalarının Kurum personeli üzerinde bıraktığı etkilerini araştırmak üzere, Alpullu(2006) tarafından güvenli geçerliliği yapılmış, Toplam Kalite Yönetimi'ne ilişkin kırk bir sorulu anket formu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne uyarlanarak çalışan personele uygulanmıştır.Yüz on bir erkek, otuz iki bayan toplam yüz kırk üç kurum çalışanına Toplam Kalite Yönetimine etki edecek olan faktörler 4 ana başlık altında toplanmış ve buna göre hazırlanan anket uygulanmıştır.Bu ana baslıklar;1.Liderlik2.Çalışanların geliştirilmesi ve katılımı3. Tedarikçilerle ilişkiler4. Müşteri odaklı organizasyon'dur.Kurumda çalışan personelin kişisel özelliklerine göre cinsiyetleri, yaş grupları, kurumda çalışma süreleri, görev unvanları ve eğitim seviyeleri açısından kurumlarında uygulanan toplam kalite uygulamasına bakış açılarında farklılıklar araştırılmıştır.Toplam Kalite Yönetimi bakışları arasındaki farklılıkları ortaya koyabilmek için uygulanan anketin sonuçlarını bilgisayar yardımıyla değerlendirme yapılmıştır.Verilerin değerlendirilmesinde ve hesaplanmış değerlerin bulunmasında SPSS 16.0istatistik paket program kullanılmıştır. Veriler ortalama, standart sapma, yüzde ve frekanslar verilerek özetlenmiştir. Verilerin normal dağılım gösterip göstermediği One-SampleKolmogorov-Smirnov testi ile test edilmiş ve verilerin normal dağılım gösterdiği tespit edilmiştir. Veriler normal dağılım gösterdiği için guruplar arasındaki farklılığın tespiti için bağımsız guruplarda t testi, ANOVA testi ve Tukey testi kullanılmıştır. Bu çalışmada hata düzeyi 0.05 olarak alınmıştır.Araştırmamızın sonucuna göre; kurum personelinin cinsiyetleri, yas grupları, kurumda çalışma süreleri, kurumdaki görevleri ve eğitim düzeyleri ile kurumlarında uygulanan toplam kalite yönetimine bakışlarında farklılıklar bulunmuştur.Bu farklılıkların kurumda çalışan personelin çalışma süresi ve kurumdaki görev unvanları olduğudur.
Özet (Çeviri)
In our study, for the purpose of researching the effects of transition to Total Quality Management on the staff who work in Konya Provincial Directorate of Youth and Sports, a questionnaire of 40 questions, validated by Alpullu(2006) and adapted to Provincial Directorate of Youth and Sports, applied to the staff. The factors that affect the Total Quality Management were gathered into 4 main topics and the questionnaire prepared according to this was applied to a hundred and eleven male and thirty two female, total a hundred and forty three staff personnel.These main topics are:1.Leadership2.Improvement and involvement of the staff3.Relationships with the suppliers4.Customer-oriented organization.The differences in the view points of the staff on the implication of the quality management done in their workplaces were studied according to their personal characteristics in terms of their sex, age groups, working time, job titles, education levels.The questionnaire results were evaluated with the help of computer in order to be able to present the differences in the view points of the staffSPSS 16.0 statistics software was used in the analysis of the data and finding of the calculated values. The data was summarized by providing mean, standard deviation, percentage, and frequencies. Whether the data shows normal distribution was tested by the One-Sample Kolmogorov ?Smirnov Test and found out that the data shows normal distribution. As the data shows normal distribution, t test, ANOVA test and Tukey test were used in independent groups to determine the variation among the groups. This study was performed at the 0,05 error level.In conclusion, a significant difference was found in the differences in the view points of the staff on the implication of the quality management done in their workplaces were studied according to their personal characteristics in terms of their sex, age groups, working time, job titles, education levels.These difference in duration of the work of staff working in the institution and the institution is that the titles