Trafikte araba kullanırken müzik dinleme alışkanlıklarının bazı değişkenler açısından incelenmesi
Analyzing driving habits in traffic and music habits on some variables
- Tez No: 317168
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SALİH AYDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Trafik, Music, Traffic
- Anahtar Kelimeler: Müzik, Trafik, Sürücü, Araba, Music, Traffic, Driver, Car
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
Bu araştırma, günlük trafik hayatının vazgeçilmezi olan müzik dinleme alışkanlıklarının sürücülerin araba kullanma alışkanlıklarına olan etkilerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır.Araştırma ilk olarak literatür taraması ve yorumlanmasının ardından, ehliyet sahibi 218 sürücüye uygulanan, müzik dinleme alışkanlıkları ve trafikte araba kullanma alışkanlıklarını ölçen anket sonuçlarının istatistiksel yorumlanması ile devam etmektedir.Araştırma sonucunda sürücülerin dinledikleri müziğin araba kullanmalarına çeşitli etkilerinin var olduğu bulunmuş ve buna bağlı olarak trafik hayatının iyileştirilmesi için öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
This study sets out to examine the effect of listening to music during the traffic on driving habits of the drivers.To start with, following a comprehensive literature review, a statistical interpretation of the questionnaire administered to 218 motorists with official driving license.The result of the study suggests that there is a significant relationship between the driving habits and music habits and recommendations are given for improving the daily traffic life depends on it.