Recreation of woman through word in The Woman Warrior, Memoirs of a Girlhood Among Ghosts by Maxine Hong Kingston and Fantasia, an Algerian Cavalcade by Assia Djebar
Maxine Hong Kingston'in The Woman Warrior, Memoirs of a Girlhood Among Ghosts ve Assia Djebar'in Fantasia, an Algerian Cavalcade adlı eserlerinde kadının kelimeyle tekrar yaradılışı
  1. Tez No: 317675
  2. Yazar: DERYA BİDERCİ DİNÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. PHİLLİPPE A CONSTANT BARBE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, American Culture and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Postkolonyal, ataerkil, kimlik, sömürge, göç, ırk, kadın karakteri, feminist otobiyografi, Postcolonial, patriarchal, identity, colonization, immigration, race, female self, feminist autobiography
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Fatih Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 209
Özet
Bu tezde Çin asıllı kadın Amerikalı yazar Maxine Hong Kingston'ın 1976'da yayınlanan The Woman Warrior,Memoirs of a Girlhood Among Ghosts ve Cezayir asıllı frankofon yazar Assia Djebar'ın 1985'te yayınlanan Fantasia, an Algerian Cavalcade adlı romanlarına odaklanacağım. Bu romanlar, post-kolonyal ve feminist konuları işleyen otobiyografik yazılardır. The Woman Warrior, Çinli göçmen bir aileden gelen, 1950lerde Amerika'da yetişen bir kızın hikâyesidir. Kitap, bir seri mitolojik ve otobiyografik hikâyeler içermektedir. Fantasia, an Algerian Cavalcade, Fransız işgalinin tarihsel raporlarını, Cezayir bağımsızlık savaşını ve Djebar'ın otobiyografisini harmanlamıştır. Farklı post-kolonyal bağlamlarına rağmen, beni de bu eserleri çalışmaya iten onların buluşma noktası kadın karakteridir. Her iki eserde, kadınların karşılaştığı ve dil ve tarihinde desteklediği sorunlara odaklanmaktadır. Susturulmuş ve yok sayılmış kadınları tekrar yaratmak için ataerkil ve ırkçı söylemlere ve tarihlerine karşı feminist söylem ve tarihle savaşmaktadırlar. Kendi kadın kişiliklerini oluştururken, diğer kadınların yaşamlarına girmektedirler. Onların feminist yaklaşımları tarafından karmaşıklaşan otobiyografik türde yazmaktadırlar ve bu otobiyografik yazma kadın karakterinin yeniden oluşmasını sağlamaktadır ve onların üslupları marjinali merkeze taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, I will focus on novels, The Woman Warrior, Memoirs of a Girlhood Among Ghosts that was written in 1976 by Maxine Hong Kingston, who is a female American writer of Chinese origin and Fantasia, an Algerian Cavalcade that was written in 1985 by Assia Djebar, who is a female francophone writer of Algerian origin. These novels are autobiographies that deal with post colonial and feministic issues. The Woman Warrior is the story of a girl, who was born of Chinese immigrant parents, growing up in America during the 1950s. It consists of a series of mythic and autobiographic stories. Fantasia, an Algerian Cavalcade blends historical accounts of French colonization of Algeria, the Algerian war of liberation and Djebar?s personal life. Despite of their different post colonial backgrounds; the meeting point in their writings that makes me to study these two works is female self. Both works focus on the problems that are faced by females and the subtle ways language and history enforce them. They fight against the racial, colonial and patriarchal discourses and their histories to recreate the silent and erased women through feminist language and herstory. While forming their female self; they enter in the lives of the other women, Kingston and Djebar write in autobiographical genre that is complexified by their feminist attention and this autobiographical writing serves them to reconstruct female identity, and their stylistic devises bring the marginal to centre.