Error detection and correction for ATM technology
Hata algılama ve düzeltme için ATM teknolojisi
  1. Tez No: 318460
  2. Yazar: NOOR BAHAALDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERGUN ERÇELEBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Reed Solomon (RS), ileri hata düzeltme, Berlekamp-Massy Algorithm (BMA), Chien araştırma, Forney algoritma, Reed-Solomon (RS), Forward Error Correction (FEC), Berlekamp-Massy algorithm (BMA), Chien Search, Forney algorithm
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Sayısal hizmetlerin ve uygulamaların birçok alanında elde edilen hızlı ilerlemeler zaman uyumsuz transfer kipi protokolünün gelişmesine yol açmıştır. Bu protokol saniyede giga byte oranlarına ulaşan miktarda bilgiyi transfer etmek ve sayısal servis sağlayıcılarının özel gereksinmeleri sağlamak için kullanılır. Ancak, yüksek hızlarda bilgi aktarımı sıklıkla bir şekilde sistem performansı üzerinde ağ kaynaklarının eksikliğine bağlı olarak bazı hatalar üretebilir.Bu tezde, hata bulma ve düzeltme için yeni bir teknik önerildi. Teknik, Reed Solomon çözücüsünde karmaşıklığı azaltmak için Berlekamp Massey algoritmasını (BMA) kullanır. Berlekamp Massey algoritması verimli hata düzeltme ve silinmeler için tüm polinom yerine polinomun tek katsayıları ile çalışır. İleri hata düzeltme yöntemi ile eş zamansız iletim kipli şebekede bir optimizasyon elde ettik. İleri hata düzeltme yöntemi bozuk verilerin tekrar gönderilmesi yerine verileri düzeltir. Önerilen yöntemin performansını rastgele tam sayı, mesaj ve konuşma işaretleri için değerlendirdik. Sonuçlar hataların tespit edilip ve başarıyla düzeltildiğini göstermektedir. En iyi bit hata oranı elde etmek için önerilen teknik farklı kod oranları için değerlendirdi. Önerilen tekniğin performansı değerlendirmek için önerilen tekniği diğer iyi bilinen kod teknikleri ile karşılaştırdık. Karşılaştırma sonuçları bit hata oranına karşılık işaret gürültü oranı cinsinden verilmiştir. Karşılaştırma sonuçları önerilen tekniğin diğerlerine göre üstün olduğunu göstermektedir.
Özet (Çeviri)
The rapid progress that is achieved in many fields of digital services and applications, led to the vast growth of Asynchronous Transfer Mode (ATM) protocol. This protocol is used to transfer the information at rates reach to Gb/s and to provide the special requirements for these services and applications. Therefore, the usage of error detection and correction techniques is extremely important at transfer of information at high speeds.In this thesis, a new technique is proposed for error detection and correction. The technique utilizes Berlekamp Massey Algorithm (BMA) in Reed Solomon (RS) decoder to reduce complexity. BMA works with individual coefficient of the polynomial instead of the entire polynomial as a whole to efficiently correction both errors and erasures. We have obtained an optimization in ATM network with Forward Error Correction (FEC) method. FEC corrects the corrupted data rather than retransmitting it again. We have evaluated the performance of proposed technique for random integer, message, and speech signal. The results show that the errors have been detected and corrected successfully. To obtain best bit error rate, the proposed technique has been evaluated for different code rates. To assess the performance of proposed technique We have compared it with other well known code techniques. The comparison results are given in terms of BER versus signal-to-noise ratio. The comparison results show that the proposed technique is superior to others.