Yerel yönetimlerin eğitim faaliyetlerinin ekonomiye katkısı: Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; KO-MEK örneği
Contribution of educational activities conducted by local administrations to the economy: Kocaeli Metropolitan Municipality; for example KO-MEK
  1. Tez No: 320014
  2. Yazar: CANAN ŞÜKÜR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYKUT EKİNCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Eğitim ve Öğretim, Kamu Yönetimi, Economics, Education and Training, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Widespread educational, local governments
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Yaygın eğitim faaliyetleri bireye hayat boyu öğrenme imkanı sunmaktadır. Herhangi bir sebeple örgün eğitimden hiç faydalanamayan veya örgün eğitimini tamamlayamayan bireyler için yaygın eğitim faaliyetleri yaşamları süresince faydalanabilecekleri büyük fırsatlardan biridir.Eğitimin ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmayı hızlandıran en önemli faktör olduğu bilinmektedir. Özellikle ülkelerin kalkınması, toplumların kalkınması toplumların kalkınması ise bireylerin eğitiminden geçmektedir. Beşeri sermaye dediğimiz bu kavram bireylere yapılan yatırımlarla anlam kazanır.Türkiye' de yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında yerel yönetimlerin yapmış oldukları çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır. Onlardan biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yaygın eğitim faaliyetleri 2004 yılından beri devam etmektedir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu yaygın eğitim faaliyetleri Kocaeli ilinin on iki ilçesinde hız kesmeden yükselen bir çizgiyle, kursiyerleri sanatsal, mesleki, sosyal anlamda geliştirerek istihdam olanakları sağlamaya devam etmektedir.Türkiye' deki yerel yönetimlerden biri olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 2004 yılından bu yana yaygın eğitim faaliyetlerini sürdürmesinin (KO-MEK) gerekçesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) faaliyetleri, KO-MEK' nın devamını sağlayan sebepler, KO-MEK' nın Türkiye'deki profili, bireye ve kuruma katkısı, ekonomik çeşitliliğe katkısı, istihdam olanakları nicel ve nitel olarak aktarılmaya çalışılacaktır.Anahtar Kelime: Yaygın Eğitim, Yerel Yönetimler
Özet (Çeviri)
Widespread educational activities presents one with lifelong learning opportunities. Mass education is one of the most important occasions for people who not benefitting from formal education for any reason whatsoever or those who were unable to perfect their formal education during the life.Education is known to be the heaviest factor to have cultural, social and economical progress quicken.Improvement of countries is related to societies' development,which has a lot to do with individuals' education. This concept named human capital gains meaning thanks to investments for individuals.As days passed,works carried out by local governments in Turkey about widespread educational activities rises. Those of Kocaeli metropolitan municipality has been going on since 2004.In terms of art,social and profession,the activities of Kocaeli metropolitan municipality has been unabatedly increasing in twelve districts,providing trainees with employabilities.The reason why Kocaeli metropolitan municipality has been maintaining the activities for eight years,operations of professional and art education courses, causes letting those sustain their activities, employabilities, profiles of the courses,contributions to individuals, establisments and economical diversity will be explicated