Sosyal girişimcilik bağlamında halkla ilişkiler faaliyetleri: AKUT ve TOG örneğinde karşılaştırmalı bir inceleme
Public relation activities in the context of social entrepreneurship: A comparative analysis in AKUT and TOG sampling
  1. Tez No: 321973
  2. Yazar: SİMGE ÜNLÜ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA AKDAĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Halkla İlişkiler, Sosyal Girişimcilik, Sivil Toplum Kuruluşları, AKUT, TOG, Public Relations, Social Entrepreneurship, Non-Governmental Organizations, AKUT, TOG
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 239
Özet
Sosyal girişimcilik kar amacı güden veya gütmeyen işletmelerin sosyal sorunlara yenilikçi çözüm önerileri getirerek sürdürülebilir başarı ve refah sağlamak için gerçekleştirdikleri faaliyetlerdir. Sosyal sorunlara çözüm üretmek için sosyal inovasyon sürecini harekete geçiren sosyal girişimciler, toplumsal yapıyı analiz ederek sosyal dönüşümü sağlamaya yönelik stratejiler geliştirmektedir. Bu doğrultuda sosyal paydaşlarla ilişki kurma, bağlılığı derinleştirme, işbirliği yapma, geniş kitlelere ulaşabilme ve sosyal davranışın geliştirilmesini sağlamada halkla ilişkiler uygulamaları önem kazanmaktadır.Bu çalışma sivil toplum kuruluşlarının, sosyal girişimcilik faaliyetlerinin tanıtımında halkla ilişkiler iletişim kanallarından ne ölçüde yararlandıklarını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda AKUT ve TOG Vakfı'nın geleneksel medya ve sosyal medyada yer alan sosyal girişimcilik faaliyetleri incelenmiş ve sonuçlar halkla ilişkiler uygulamalarına göre değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Social entrepreneurship is the activities that profit and non-profit businesses perform to support a sustainable success and welfare environment by suggesting reformist solution offers for social problems. Social entrepreneurs, in order to produce solutions for social problems, prompting social innovation process develop strategies on transformation and contribution by analyzing social structure. In this context, completion of such functions as communicating with social partners and reaching the large masses, cooperating and creating social behavior changes are actualized via public relation applications.This study focuses on the extent to which non-governmental organizations benefit from public relation applications in social entrepreneurship activities. Accordingly, we analyzed comparatively which tools and methods AKUT and TOG Foundations use to introduce social entrepreneurship activities and how these activities take place on traditional and social media; and the results were evaluated within the scope of public relation applications.