Türk turizminin Dünya turizmindeki yeri Türkiye ekonomisine etkileri
Turkish tourism place in World tourism economy the effects of Turkey
  1. Tez No: 322412
  2. Yazar: BÜLENT SÖNMEZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYDIN SARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ekonomi, Turizm, Economics, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Türk Turizmi, Dünya Turizmi, Türkiye Ekonomisi, Turkish Tourism, World Tourism, Economy of Turkey
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İktisat Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 157
Özet
Dünyanın önde gelen ekonomik aktivitelerinden olan turizmde Türkiye olarak hangi düzeyde olduğumuzun tespitini amaçlayan bu çalışmada turizmin tanım olarak neyi içerdiği hangi etkenlerin pozitif yönde katkı sağladığı beraberinde sektörün dolaylı yada dolaysız katma değer sağladığı alanların neler olduğu dünya turizmini gelişim süreci ve mevcut durumu bu konumda ülke olarak bizim pozisyonumuzun nasıl olduğuna dair durum tespitinin yapılması turizm faaliyetlerinin rekabet halinde olduğumuz Akdeniz çanağındaki ülkelerle ekonomik karşılaştırmanın ortaya konması yönünde çalışma ortaya konmuştur. Ekonomik alanda söz sahibi olmayı hedefleyen bir ülke olmak istendiği takdirde turizm alanında olanaklarımızın çok zengin olduğu bize düşen bunları nasıl daha etkin verimli kullanıp gelirlerimizi ne ölçüde arttırmayı başardığımız görmek bizleri mutlu edecektir.
Özet (Çeviri)
Being in the world?s leading economic activities in Turkey, this study aims at determining the level of tourism that we are, by definition, which contained what factors contribute to apositive added value either directly or indirectly provided the industry with what is happening in the fields and the current state of the world tourism development process in our country at this location determinations of what our position in the situation. We are in competition with tourism activities in the direction of the mediterranean basin countries, working to reveal the economic comparisons are presented to be a country aiming to have a say in the economic area, if requested, how it falls to us to be a very rich field of tourism options to efficiently use more efficient revenue . We will be pleased to see the extent to which we have managed to increase.