Physical realization of controlled quantum gates
Kontrollü kuantum kapılarının fiziksel olarak gerçekleştirilmesi
  1. Tez No: 323128
  2. Yazar: İBRAHİM NAZEM QADER AL-JAF
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RAMAZAN KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kuantum Hesaplama, Kübit, Zamana bağlı, Schrödinger
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu tezde kuantum bilgisayar tarihi, ana parçaları ile kuantum hesaplama kuralları kısaca anlatılmıştır. Zamana bağlı Schrödinger denklemi bazı basit Hamiltoniyenler için çözülmüş ve elde edilen zamana bağlı olasılık denkleminin parametreleri kontrol edilerek kuantum mantık kapılarının fiziksel alarak gerçekleştirilmesine çalışılmıştır. Elde edilen sistemler Mathematica programı kullanılarak Sımulasyon yapılmıştır.Tek kübit kuantum kapıların ve CNOT kapısının Sımulasyon, iki kübit kuantum sistemlerin Ising etkileşmesiyle modelleme Mthematikada yapılmıştır.Son olarak hesaplamalar veya grafikler ya için programın kodları ekler konur verilmiştir
Özet (Çeviri)
In this thesis, we briefly survey the quantum computers history and the main parts of each computer, also mention some quantum computation's rule. Then, several illustration of some quantum gates by solving the time-dependent Schrödinger equation for several desired Hamiltonians and by controlling the parameters of time-dependent probability equation. We have tried to show the physical realization of quantum gates theoretically. In addition the simulations of the systems and graphs is performed by using